29/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Koalicija Ujedinjeno Valjevo Može predala izbornu listu – Manić se obavezao na odgovornost, zakonitost i javnost u radu

Koalicija Ujedinjeno Valjevo Može predala izbornu listu – Manić se obavezao na odgovornost, zakonitost i javnost u radu

Autor 01/05/2024

Koalicija Ujedinjeno Valjevo Može (UVM) je 30. aprila Gradskoj izbornoj komisiji predala izbornu listu za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun ove godine.

Izbornu listu “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” svojim potpisima je podržao 931 stanovnik. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika koalicije je Valjevac, Ivan Manić, profesor engleskog jezika.

Na listi “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” je 51 kandidat koalicije, čiji su ravnopravni partneri članovi: Demokratske stranke (DS), Lokalnog fronta Valjevo – Zeleno-levog fronta (LF Va – ZLF), Narodnog pokreta Srbije (NPS), Nove Demokratske stranke Srbije (Nove DSS), Novog lica Srbije (NLS) i Stranke slobode i pravde (SSP). Bezmalo, po jednak broj kandidata na listi predstavlja partije koje su u koaliciji.

Ivan Manić, kandidat za gradonačelnika liste Ujedinjeno Valjevo Može, uz već prepoznatljiv slogan “sVAnuće” je naglasio da, više no ikada, sada je potrebno jedinstvo svih Valjevki i Valjevaca, pri tome obećavši – odgovornost, zakonitost i javnost u radu.

Nemamo ništa, sem optimizma, da je dugotrajan proces ujedinjenja valjevske opozicije ovaploćen u jednom ovakvom danu u kojem predajmo potpise podrške našoj listi za lokalne izbore u Valjevu 2. juna.

Možda je i ovaj vetar koji danas duva u Valjevu, a nije karakterističan, dobra simbolika. Možda je pre svega početak jednog novog perioda u kome bi “sVAnuće” trebalo da pokaže Valjevkama i Valjevcima da sve ovo što radimo, radimo zato što volimo ovaj grad, zato što smo u njemu rođeni, zato što u njemu živimo sa našim porodicama.

Ujedinićemo Valjevo jer ovom gradu nikada nije bilo potrebnije jedinstvo svih njegovih građana i građanki. Pod dva, u Valjevu će se od 2. juna odlučivati u Valjevu i pod tri, zahtevaćemo i obavezujemo se na odgovornost, zakonitost i javnost u radu, da se zna: ko, šta, kada, kako radi i koliko to košta.

“Svanuće” je sveobuhvatan program, temeljno rađen da bi Valjevkama i Valjevcima ponudio jednu novu filozofiju života. Potpuno je jasno svim našim građanima da je ideja naše koalicije neophodna promena, neki novi vetrovi koji će, nadam se, duvati ovde posle 2. juna, poručio je Manić, kandidat za gradonačelnika liste “sVAnuće – Ujedinjeno Valjevo Može”.