15/04/2024
Najnovije vesti
Vladimir-Stupnjikov-nastupa-u-Muzickoj-skoli-Zivorad-Grbic-u-Valjevu-25-januara-2023-prenosi-Objektiva.rs

KONCERT STUPNJIKOVA I MIRKOVIĆA U MUZIČKOJ

Autor 25/01/2023

U Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u Valjevu u sredu, 25. januara, od 18 časova, biće održan koncert Vladimira Stupnjikova. Na programu su dela Baha, Rimskog-Korsakova, Kusjakova i Mirkovića.

Stupnjikov je jedan od najuspešnijih mladih harmonikaša u svetu, pobednik više od 30 međunarodnih takmičenja, muzičar koji nastupa u prestižnim koncertnim salama širom sveta, član trija harmonika “Symmetry”.

Aleksa Mirković harmonika nagrade FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva
Aleksa Mirković

Gost koncerta je Aleksa Mirković, jedan od najuspešnijih bivših učenika valjevske muzičke škole, učenik generacije u MŠ “Kosta Manojlović” i dobitnik Nagrade Grada Valjeva, koji je trenutno na doktorskim studijama u Sankt Peterburgu.

Vladimira Stupnjikov je rođen 1996. godine u gradu Ufa u Rusiji. Završio je Dečju muzičku školu br. 5 i Srednju specijalnu muzičku školu pri Konzervatorijumu “N. A. Rimski-Korsakov” u Sankt Peterburgu. Godine 2014. upisuje isti Konzervatorijum, gde diplomira 2019. godine, nakon čega postaje Asistent-stažer na Ruskoj akademiji muzike “Gnjesini” u Moskvi. U julu 2021. godine polaže prijemni ispit na prestižnoj Hochschule fur Muzik Wurzburg, na kojoj trenutno studira.

Poslednjih godina je aktivan na koncertnoj i takmičarskoj sceni u Rusiji i širom Evrope. Osvajač je četiri najveća svetska takmičenja: Svetski kup, Svetski trofej, PIF Kastelfidardo i Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal, čime je svrstan u svetski vrh najuspešnijih harmonikaša.

U planu je da Stupnjikov 25. januara u 13 časova u svečanoj sali održi predavanje na temu muzičkog obrazovanja u Srbiji, Nemačkoj i Rusiji.