14/07/2024
Najnovije vesti
Dosije-Dositej-monodrama-koju-poklanja-Skola-stranih-jezika-Kontex-25-11-2022.jpg Centar za strane jezike Kontext Valjevo Objektiva.rs

KONTEXT DARUJE “DOSIJE DOSITEJ”

Autor 25/11/2022

Škola stranih jezika Kontext svim Valjevcima poklanja predstavu Dosije Dositej. Monodrama će biti održana večeras, u petak, 25. novembra 2022. godine, od 20 sati, u velikoj sali Centra za kulturu u Valjevu. Ulaz je slobodan.

Monodrama “Dosije Dositej”, prema tekstu Eliane Gavrilović, premijerno je izvedena prošlog decembra. Inspirisana je životnom pričom velikog prosvetitelja, književnika i filozofa, Dositeja Obradovića.

Lik Dositeja Obradovića tumači autor postavke, glumac Vladimir Cvejić, prikazujući epohu u kojoj je Dositej živeo, ljude s kojima se susretao… S obzirom na izražen edukativni karakter monodrama je odlična za učenike i studente.

U predstavi sarađuju: narator – Aleksandar Mihailović, organizator – Miodrag Tomić, savetnik za scenski govor – Radovan Knežević, savetnik za izradu kostima – Boris Čakširan, vlasuljarski radovi i postavka šminke – Dubravka Bušatlija i snimatelj i montažer tona – Miloš Krstić.

Monodrama “Dosije Dositej” – poklon Centra za strane jezike Kontext!