26/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LAJKOVAČKA “ULICA OTVORENOG SRCA”
Lajkovac-Ulica-otvorenog-srca-odrzana-8-1-2023-za-9-1-prenosi-Objektiva.rs-Valjevo

LAJKOVAČKA “ULICA OTVORENOG SRCA”

Autor 09/01/2023

Juče je u Lajkovcu, ispred Gradske kuće, održana tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca, kolažni program prvenstveno za najmlađe povodom Božića.

Na početku je izvedena novogodišnja predstava u izvođenju glumaca amaterskog pozorišta “Raša Plaović” iz Uba. Potom su se mališani zabaljali tokom maskenbala, dok je žiri odlučivao o najboljim maskama, na sceni su se smenjivale različite formacije plesnih studija In i Kolus, od početnika do već ozbiljnih plesača.

Najmlađe Lajkovčane zabavljali su i klauni, žongleri i štulaši, sve vreme među njima bio je i Deda Mraz. Kao i uvek, ogromno interesovanje bilo je za oslikavanje lica.

Na štandovima Božićnog mini bazara najviše su bili zastupljeni med i pčelarski proizvodi, liciderska srca i slatkiši, kao i različite rukotvorine.

Prilikom izbora najinteresantnije i najuspešnije pripremljene maske, žiri predvođen Vladimirom Tadićem, glumcem i direktorom Pozorišta Raša Plaović iz Uba, imao je težak posao jer su se roditelji i deca izuzetno potrudili, tako da je od tridesetak maski u dva uzrasta većina mogla biti nagrađena. Ipak, žiri je morao da se opredeli, pa su posle dužeg većanja, izabrali da u mlađoj uzrastnoj grupi prvu nagradu osvoji Anastasija Jovanović, drugu Mia Milanović, a treću Jovana Bogdanović. Kod nešto starijih mališana najlepšu masku imala je Keti Selenić, drugo mesto zauzeo je Đurađ Živković, a treće Angelina Živković. Nagrađeni su medaljama, diplomama, edukativnim igrama i paketićima, a pobednicima u oba uzrasta pripale su i sanke.

Uručene su i nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa Kulturnog centra Hadži Ruvim. Ukupno je prispelo 17 literarnih i 110 likovnih radova.

Ulica otvorenog srca” je priređena pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Lajkovca, udruženjima i klubovima.

Za Opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup