25/05/2024
Najnovije vesti

METALAC PORAŽEN U KRALJEVU

Autor 26/12/2022

Košarkaši valjevskog Metalca doživeli su drugi prvenstveni poraz u prvenstvu Košarkaške lige Srbije.

Bolji od valjevske ekipe bili su košarkaši Sloge iz Kraljeva, koji su u četvrtoj četvrtini preokrenuli rezultat i slavili na domaćem terenu rezultatom 88:83 (18:22, 18:20, 17:23, 35:18 ). Utakmica je počela u rezultatskoj klackalici u kojoj se valjevska ekipa bolje snašla, pa je nakon prve četvrtine prednost bila u korist Metalca. Nastavljena je dobra igra i u drugoj četvrtini, tesno, ali zasluženo ponovo u korist valjevske ekipe. Nakon poluvremena sjajnom igrom Sloga je gotovo demolirana. U dva navrata Metalac je imao prednost od 19 poena (62:43 i 65:46), da bi pri samom kraju treće četvrtine sa dve vezane trojke i jednim ubačenim penalom ta prednost smanjena na 65:53 za valjevsku ekipu.

Poslednja četvrtina pripala je domaćinu koji je silovito krenuo. Neverovatno šutersko veče domaćina, ubacivali su trojke sa svih pozicija, igrači Metalca gotovo da nisu znali šta ih je snašlo. Prednost od 12 poena se istopila, a povreda Lukovićevog skočnog zgloba na pet minuta pre kraja, kao i neigranje Durma u četvroj četvrtini (povredio se na treningu u subotu) olakšali su domaćinu pobedu.

Ovim porazom Metalac je zadžao deobu prvog mesta sa Dinamikom i Zlatibor Gold Gondolom, ali je Dinamik u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, a upitno je i učešće Metalca u kupu. Naime, malo je verovati da će Dinamik izgubiti na domaćem terenu utakmicu protiv Dunava, što bi uz pobedu Metalca protiv Spartaka, otvorilo vrata Kup-a koji se igra u Nišu.

Najbolji u redovima Metalca je bio Luković sa 20 postignutih poena, i neizvesno je da li bi Sloga savladala Metalac da nije bilo njegove povrede. Uz Lukovića standardno dobro je igrao Dafi koji je na parketu proveo 35 minuta uz 14 pogodaka, dok je Durmo za 25 minuta igre upisao 13 poena. U domaćoj ekipi sjajno veče je imao Underwood sa 25 poena, dok je Simunović postigao 21. Bivši igrač Metalca Paunović zabeležio je 10 koševa.

U narednom kolu Metalac dočekuje ekipu Spartaka iz Subotice.