15/06/2024
Najnovije vesti

METALAC TORPEDOVAN

Autor 05/12/2021

Na očekivano teškom gostovanju u Zemunu košarkaši Metalca doživeli su do sada najteži poraz u dosadašnjem delu Prve lige.

Rezultat za zaborav 109:64 (26:13, 21:20, 33:7, 29:24) u korist ekipe Mladosti.

Od prvog trenutka domaća ekipa je krenula silovito, pa je prva četvrtina završena sa 13 poena prednosti. Metalac se nekako održao u drugoj, dok je u trećoj doživeo da postigne samo sedam poena.

Poslednju četvrtinu domaća ekipa odigrala je na “leru”, jer su do nje vodili 20 razlike. U redovima valjevske ekipe nije bilo Aranitovića i Žižića, što je možda jedan od razloga ovakvog poraza, ali je zabrinjavajuće katastrofalan procenat šuta i još lošija odbrana.

Trener valjevske ekipe moraće u narednom periodu da nešto menja, jer u prilično izjednačenoj ligi ovakve utakmice umeju da donesu dosta problema u nastavku takmičenja.

Najefikasniji u valjevskim redovima bio je Veljković sa 26 poena, dok je kod Mladosti najefikasniji bio Gavrilović sa 19 pogodaka.

Metalac narednu utakmicu igra u Valjevu u sredu kada gostuje ekipa Sloge. Utakmica je na programu u 19 sati u Hali sportova.