23/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo protiv nasilja vesti Objektiva.rs FOTO Dragan Krunić

Narodna stranka Valjevo podržava protest „Valjevo protiv nasilja“

Autor 17/06/2023

U sopštenju za javnost GrO Narodne stranke Valjevo naglašavaju da podržavaju I aktivno učestvuju u protestima “Valjevo protiv nasilja” od prvog skupa  održanog 15. juna 2023. godine  i u našem gradu.

“Svesni odgovornosti koju nosi svaki pojedinac u borbi protiv zla koje se nadvilo nad Srbijom, samim tim i nad našim gradom, pozivamo na zajedništvo i pružamo punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu.

U Srbiji već više od decenije ne postoji sloboda medija i sloboda govora, društveni, državni i građanski prostor je zatrovan mržnjom i nasilništvom, i to prvenstveno sa televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, a koje po zakonu spadaju u javno dobro.

Narodna stranka Valjevo Beograd Vuk Jeremić

Umesto političke odgovornosti, u našem društvu se već deceniju kao najveća vrednost uzdiže poslušnički i dodvornički odnos prema rukovodstvu države. I baš zbog takvog ambijenta i imamo odgovor na velike i gnusne tragedije koje su se dogodile u Srbiji u maju ove godine, a koji se sveo na nesuvisle pokušaje vlasti da se izbegne politička odgovornost.

A kao reakcija na takav odgovor države, savesni građani i građanke iz svih gradova u Srbiji, pa tako i u našem Valjevu, podigli su svoj glas u želji i nadi da Srbija ne bude takva zemlja, ali su od strane nosilaca vlasti dobili najniže uvrede, laži i usklađenu harangu, ne birajući sredstva, samo iz razloga što javno iznose svoje mišljenje i žele dobro sebi i svojoj deci.

Izuzetno je poražavajuće i štetno po društvo, što takve uvrede i laži plasiraju narodni poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini kao najbitnije institucije u zemlji, i njihovi podanici sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. A to je još jedan dokaz potpunog i apokaliptičnog urušavanja svih institucija države Srbije.

Baš kao i u celoj Srbiji, građani i građanke Valjeva su se podigli protiv takve njihove nakaradne Srbije, uvereni u pobedu istine, pravde, kulture, mira i slobode.

Narodna stranka Valjevo poziva sve savesne i slobodoumne stanovnike našeg grada, da se pridruže protestima – „Valjevo protiv nasilja“ i pokažu da se ne boje, i da daju svoj doprinos u borbi dobra nad zlim, kako bi dobili normalno društvo i državu, u kojoj će obezbediti srećniju i bolju budućnost i sebi i svojim potomcima,” navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo.