19/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Nebojša Tadić odbornik i poverenik “Zdrave Srbije” u Valjevu: “Podneo sam krivične prijave protiv onih koji su sponzorisali na društvenim mrežama ovu prljavu političku kampanju”
Nebojsa-Tadic-predsednik-GrO-Zdrava-Srbija-Valjevo-FOTO-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-sjk

Nebojša Tadić odbornik i poverenik “Zdrave Srbije” u Valjevu: “Podneo sam krivične prijave protiv onih koji su sponzorisali na društvenim mrežama ovu prljavu političku kampanju”

Autor 06/03/2024

Saopštenje za javnost Nebojše Tadića, odbornika u  Skupštini grada Valjevo i predsednika povereništva “Zdrava Srbija” u Valjevu prenosimo u celini.

“U poslednjih nedelju dana shvatio sam da nije lako u Srbiji i Valjevu biti na vlasti. Pre dve nedelje sam na konferenciji za medije objavio odluku povereništva Zdrave Srbije Valjevo da smo doneli odluku da pristupimo razgovorima sa gradskim odborom SNS o predizbornoj koaliciji za redovne izbore u Valjevu koji nas očekuju u junu mesecu ove godine.

Tada sam objasnio zašto smo isključili mogućnost samostalnog  nastupa na tim izborima. Objasnio sam i na vrlo racionalan način zašto nismo pokušali da razgovaramo o najširem udruživanju valjevske opozicije u predizbornu koaliciju.

Znači, nismo ni započeli razgovore o mogućoj predizbornoj koaliciji, a daleko smo od dogovora o takvoj koaliciji, jer je očigledno da ni SNS nije utvrdila format u kojem će nastupiti na lokalnim izborima. To sada nije pitanje samo Valjeva. Očigledno je da će format koji se priprema za nove izbore u Beogradu biti preslikan na sve gradove širom Srbije pa i u Valjevu.

Podsećanje – Zdrava Srbija Valjevo – Racionalna politika za predstojeće izbore – možete pročitati OVDE

Skoro da je jasno da će to biti najšire okupljanje u okviru pokreta za narod i državu o kome predsednik Vučić sve češće govori i koji poslednjih dana najavljuje. Naše povereništvo u Valjevu sačekaće i odluku predsednika Zdrave Srbije Milana Stamatovića o tome da li će se Zdrava Srbija priključiti takvom okupljanju pre izbora. Iako smo daleko od toga da smo postigli dogovor o predizbornoj saradnji sa SNS Valjevo. Naravno, iako smo daleko od gradskih izbora u Valjevu. Imajući sve to u vidu jasno je da smo daleko i od toga da postanemo deo vladajuće većine u Valjevu.

Ipak, neko je požurio da u poslednjih sedam dana povede prljavu kampanju protiv mene, moje porodice i mog porodičnog restorana. Sve se zavija u formu nekih primitivnih i banalnih rasprava u okviru “ljubavnog trougla”. Prosto je neverovatno ali je istinito, neko je iz našeg grada pronašao i angažovao  osobu koja živi u Splitu u Hrvatskoj. Radi se o međunarodnom spletkarošu koji se predstavlja kao istražitelj korupcije i kriminala širom Evrope a posebno na Balkanu. Ta osoba sa kriminalnim dosijeom u kome je na desetine ovakvih slučajeva zbog čega  ga potražuju policije i tužilastva brojnih zemalja, dobija naručene tekstove za prljavu kampanju koja se neprekidno već sedam dana vodi protiv mene i načelnika policije u Valjevu.

Kao policajac sa ogromnim iskustvom i kontaktima prvo što sam se zapitao je: “Ko može  imati korist od ovakvog krimiinalnog delovanja?”

Pošto sam ja isti Nebojsa Tadic kao i pre dve nedelje kada sam održao konferenciju za medije jasno je da su motivi politički. Naime naš restoran postoji decenijama a i mi Tadići smo Valjevci koji nikada nismo bili poznati po kriminalnom delovanju. Naprotiv, mi smo se uvek borili proti kriminala i korupcije i to ne samo profesionalno jer smo državotvorna porodica. To znaju svi u Valjevu. Znaju prijatelji a znaju i neprijatelji.  Jedini neprijatelji koje imam jesu oni koje sam gonio zbog kriminala i korupcije.

U poslednje četiri godine koliko ima da sam uključen u politički život našeg grada na razne načine sam osporavan i kritikovan. Ta osporavanja i kritike su uglavnom dolazile od nevidljivih delova vlasti, od takozvanih kriptokomunista. Kritikovali su oni mene ali sam i ja uzvraćao. To je uvek bila ideološka rasprava sa prilično uvažavanja sa obe strane. Nikada nije bilo prljave kampanje ili napada na ličnost i porodice. Dzentlmenska tvrda borba u kojoj nijedna strana nije prešla granicu pristojnosti i ljudskosti. Ničije ime do danas nisam izgovorio. Ovako prljavoj kampanji sklone su stranke okupljene oko Dragana Djilasa. Njihova višegodišnja kampanja se svodi upravo na strategiju po kojoj sve oko vlasti od predsednika Vučića pa do svakog predsednika opštine ili gradonačelnika, su ogrezli u korupciji i kriminalu. To je jedina karta na koju igraju naročito posle decembarskih izbora od prošle godine koje su izgubili. Ja sam napadnut zbog najave da sam se opredelio da razgovaram o predizbornoj koaliciji sa SNS i dobio sam kampanju onako prljavu koja se vodi protiv vlasti širom Srbije. Simptomaticno je i to da je načelnik policije ubačen u tu prljavu kampanju jer je navodno povezan sa mnom u nekim sumnjivim poslovima a pomaže i u zaštiti kriminalaca zajedno sa mnom.

Da zaključimo, verujem da su se neki ozbiljni inženjeri iz senke koji organizuju valjevsku opoziciju ulasili i iznenadili najavom o predizbornom okupljanju oko SNS u formatu Pokreta za narod i državu. Verovatno su i “Zdravu Srbiju” videli van takvog okupljanja znajući za moje opoziciono delovanje prethodnih godina kako u Skupostini grada tako i na društvenim mrežama i javnosti uopšte. Kao i uvek do sada takvu odluku nisam doneo vodeći računa o mojim ličnim interesima. Poslušao sam odluku većine u povereništvu a vodio sam računa i o intersu našeg grada. Prevagnulo je uverenje da bi za Valjevo bilo štetno a možda i pogubno ako bi u junu pobedila opozicija koja bi bila suprotstavljena republičkoj vlasti.

Obaveštavam javnost da sam u dva navrata u poslednjih sedam dana podneo krivične prijave protiv onih koji su sponzorisali na društvenim mrežama ovu prljavu političku kampanju.

Kada tužilastvo za visokotehnolški kriminal utvrdi inspiratore i nalogodavce ovo krivičnog dela koje se ponavlja u dužem period I skoro svakodnevno u ime moje porodice podneću i privatnu tužbu za narušavanje porodičniog, ličnog, političkog i poslovnog ugleda. Odšteta koja će biti vrlo visoka i sigurno naplaćena biće uplaćena u humanitarne svrhe. Tek sada mi je jasno kroz šta prolaze oni koji su preuzeli odgovornost za vođenje Valjeva i Srbije.

Naravno, mene samo da neće sve ovo zastrašiti već će me inspirisati da učinim da Valjevo dobije najbolji politički tim, sposoban da podnese pritiske I izbegne sve zamke na putu preporoda našeg grada”, navedeno je u saopštenju za javnost koje potpisuje Nebojša Tadić, predsednik povereništva “Zdrava Srbija” i odbornik u Skupštini grada Valjevo.