28/05/2024
Najnovije vesti
Ucenici-iz-OS-Sestre-Ilic-Valjevo-na-Novogodisnjem-bazaru-FOTO-Objektiva.rs-Valjevo-Snezana-Jakovljevic-Krunic

NOVOGODIŠNJI BAZAR U VALJEVU

Autor 30/12/2022

Turistička organizacija Valjevo je priredila “Novogodišnji bazar” otvoren na Gradskom trgu do 31. decembra 2022. godine.

Prostor je preplavljen tezgama zanatlija i udruženja koji koriste zgodnu priliku da se približe potrošačima i plasiraju svoje proizvode, umetničke i tradicionalne ukrase, rukotvorine, kao i domaće čajeve, hranu i napitke, med, kozmetiku…

Među učesnicima Novogodišnjeg bazara, u skladu sa duhom manifestacije, svoje rukotorine i ukrase, novogodišnje čestitke i dekorativne badnjake prodaju učenici Osnovne škole Sestre Ilić iz Valjeva, potvrdio je Vukašin, učenik osmog razreda.

“Trenutno na štandu su Milica, Dejan, Luka i Relja. Ovo je tradicionalno da učestvujemo na bazarima. Posle Novembarskog bazara smo pomogli našoj drugarici iz prvog razreda, za nas je to bila humanitarna akcija. Prošle godine smo skupili novac za opremanje nekih učionica i kupovinu projektora. U školi imamo i lepu informatičku učionicu koja nam baš koristi. I drago nam je da mlađi, naša braća i sestre koji će možda upisati ovu školu, imaju edukativne sadržaje koje možda mi nismo imali,” pojašnjava Vukašin koji sa svojim drugarima vredno radi.

Takođe, učenici iz Pete osnovne dodaju da se menjaju na štandu na Trgu, i da poslednjeg dana ovog polugodišta, sve do 19 časova, imaju štand i u školi, kako bi svoje proizvode približili svima koji dolaze na roditeljske sastanke čime razvijaju preduzetničko razmišljanje i komunikacijske veštine, gradeći odgovoran odnos prema obavezama.

Uobičajeno, pravo učešća na Bazaru imaju pravna i fizička lica koja sama proizvode i izrađuju svoje proizvode koji su u skladu sa prazničnim karakterom “Novogodišnjeg bazara”.

Na ovaj način potrošačima je približena mogućnost kupovine domaćih proizvoda i rukotvorina kreativaca i zanatlija. Istovremeno, ovakvim programima Turistička organizacija Valjevo neguje tradiciju prazničnih narodnih okupljanja.

Novogodisnji-bazar-u-Valjevu-pogled-na-Gradski-trg

“Novogodišnji bazar” na Gradskom trgu u Valjevu je otvoren do subote, 31. decembra, od 10 do 22 sata.