13/07/2024
Najnovije vesti
Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija odsek Valjevo Objektiva.rs profesor dr Biljana Rabasović VIPOS

OBELEŽAVANJE DANA AKADEMIJE STRUKOVNIH STUDIJA ZAPADNA SRBIJA U VALJEVU

Autor 14/12/2022

Povodom treće godine uspešnog rada Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija u sredu, 14. decembra 2022. godine biće održana prigodna svečanost u okviru čega je planirana promocija diplomiranih studenata osnovnih i master studija, kao i dodeli nagrada najboljim studentima.

Povodom Dana Akademije biće dodeljene nagrade najboljim diplomcima valjevskog odseka: diplomac osnovnih studija Tamara Marković, studijski program Poslovna ekonomija na modulu Finansije, bankarstvo i osiguranje, i diplomci master studija Marijana Kovačević i Nataša Adamović, studijski program Poslovna ekonomija i informatika.

Jubilarne nagrade i zahvalnice biće uručene Mileni Đokić, Leili Mirković i Branku Ćebiću. Novi doktori nauka, dr Nenad Mihailović i dr Ivan Pantelić, dobiće nagrade i pohvalnice. Najbolji radnik u nastavi, asistent Branko Ćebić, i u nenastavi, Leila Mirković, dobiće nagradu i priznanje za najboljeg radnika.

Program otvara predsednica Akademije, dr Ljubica Diković uz prof. dr Mlađena Vićentića, rukovodioca Odseka u Valjevu, koji će sumirati najvažnije aktivnosti iz proteklog perioda uz najavu planova za narednu kalendarsku godinu.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Valjevo dr Mlađen Vićentić VIPOS VEŠ Prota Matija Nenadović

Podsećamo, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija osnovana je Odlukom Vlade Republike Srbije 29. avgusta 2019. godine statusnom promenom spajanja visokoškolskih ustanova iz Užica i Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Valjeva, koja se od osnivanja 1979. godine nalazi na adresi Vuka Karadžića 3a. Tada je Odlukom Izvršnog saveta Skupštine Opštine Valjevo osnovana Viša ekonomsko-pravna škola sa sedištem u Valjevu. Prvi direktor bio je profesor matematike, Zoran Jevtić. Godine 1987. postaje Viša ekonomska škola “Prota Mateja Nenadović”. Odlukom Vlade RS iz 1993. godine biva promenjen osnivač, tako da, od opštinske, postaje državna škola.

Sada Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u Valjevu obrazuje studente na programima poslovne informatike i ekonomije, u domenima: Finansije, bankarstvo i osiguranje, zatim Računovodstvo, revizija i porezi, kao i Marketing, trgovina i turizam i Agroekonomija i ruralni razvoj. Takođe, akreditovani su programi master strukovnih studija na poljima poslovne ekonomije i informatike.