24/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-Foto-Dragan-Krunic-predskolci-Valjevu-30.-maja-2023.-Hala-sportova

Od jeseni proširenje kapaciteta u valjevskim vrtićima za 700 mesta

Autor 01/06/2023

Očekivanja su da od jeseni bude rešen smeštaj mališana u valjevskim vrtićima. Prenamenom stare „šeste“ u Brđanima biće dobijene 22 nove smeštajne prostorije, dok će kapacitet vrtića „Bambi“ u Naselju oslobodilaca Valjeva, tokom leta biti proširen dogradnjom 11 radnih soba.

Predškolci iz celog valjevskog kraja koji su obavezan program pohađali u matičnim i izdvojenim vaspitno – obrazovnim grupama Predškolske ustanove „Milica Nožica“ pred kraj maja održali su, sada već tradicionalnu, završnu priredbu „Predškolci Valjevu“.

U programu je učestvovalo 680 mališana koji su, u 20 grupa, održali završnu priredbu. Budući prvaci, njihovi roditelji, familija i staratelji stekli su uspomenu protkanu osmesima, raznolikim kostimima i koreografijama. Razigrani mališani uz pesme za decu, razvedrili su kišno posle podne 30. maja u Hali sportova u Valjevu.

Sada je 561 dete na tzv. listi čekanja – od jeseni u valjevskim vrtićima 700 novih mesta

U jeku priprema za narednu vaspitno – obrazovnu godinu u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ u Valjevu, privedena je kraju rekonstrukcija objekta bivše „šeste“ škole, potvrdio je direktor, Milan Radović.

Veoma sam zadovoljan dinamikom. Sigurno su ¾ radova obavljene. Ostaju parterno uređenje i saobraćajnica. Kapacitet tog prostora je za više od pet stotina mališana. To znači da je dobrim delom rešeno pitanje smeštaja dece u vrtićima u Valjevu. Moramo napraviti uzrastne kategorije. Za taj objekat moramo da sprovedemo i javne nabavke. Fondacija Novaka Đokovića će nam obezbediti unutrašnju opremu, odnosno tepihe, krevetiće, stolove, stolice, panoe, ormariće potrebne za opremanje.

Takođe, u kontaktu smo sa firmom iz Niša koja je dobila tender za dogradnju, tj. proširenje kapaciteta vrtića Bambi u Naselju oslobodilaca Valjeva. To je projekat odobren od Ambasade SAD. Očekujemo da sredinom juna počnu radovi na izgradnji 11 radnih soba. To je za smeštaj oko dve stotine mališana.

Zbog toga molim roditelje za strpljenje. Ukoliko sada ne primimo njihove mališane u Predškolsku ustanovu, novi prijem ćemo organizovati u septembru“, rekao je Milan Radović, direktor PU „Milica Nožica“, dodavši da je, radi proširenja kapaciteta, u planu zapošljavanje ukupno 80 vaspitača i pomoćnih radnika.

Praktično, prenamenom objekta škole u Brđanima, Valjevo dobija dva vrtića sa 22 nove smeštajne prostorije. U jednom je deset, u drugom 12 radnih soba za mališane, dok će obdanište Bambi biti prošireno dogradnjom 11 soba za decu.