15/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Održana prva vanredna sednica Skupštine AD “Elektroprivreda Srbije” i doneta odluka o ceni struje
Ministarstvo-energetike-i-rudarstva-ministarka-Dedovic-Skupstina-prva-EPS-AD-27.-aprila-2023.-FOTO-Danilo-Mijatovic-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Održana prva vanredna sednica Skupštine AD “Elektroprivreda Srbije” i doneta odluka o ceni struje

Autor 27/04/2023

Vanredna sednica Skupštine akcionarskog društva “Elektroprivreda Srbije” održana je danas, što je ujedno i prva sednica Skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta.

Na sednici Skupštine je osim predstavnika Osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora “Elektroprivrede Srbije” Jovan Despotović, navodi Pres služba Ministarstva rudarstva i energetike.

Na vanrednoj sednici između ostalog, doneta je odluka da se realizuje zaključak Vlade Republike Srbije kojim je Vlada preporučila EPS AD cenu električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, počev od 1. maja 2023. godine.

Nakon održavanja sednice ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović istakla je da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije.

U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje. Pred nama je uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna sto je u interesu svih građana naše zemlje. Drago mi je da je prva vanredna sednica uspešno završena”, navela je Đedović.