27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ODRŽANA SEDNICA GO SAVEZ 90/ZELENI SRBIJE
Stevan Vlajić Savez90/Zeleni Srbije Beograd Glavni odbor Valjevo

ODRŽANA SEDNICA GO SAVEZ 90/ZELENI SRBIJE

Autor 31/01/2022

Predsednik Vlajić: politika koju će Savez 90/zelenih Srbije voditi biće autentična sa ciljevima koji će obezbediti svetlu i zelenu budućnost za sve građane i građanke Srbije.

U saopštenju za javnost je navedeno: “Savez 90/Zelenih Srbije u subotu, 29. januara, održao je prvu sednicu Glavnog odbora sa članovima iz Srbije i Beograd. Na početku sednice, obratio se predsdnik Saveza 90/Zelenih Srbije Stevan Vlajić koji  je predstavio  potpredsednike i najvio pojačanje mladih snaga.

Vlajić je istakao da je dolaskom na mesto predsednika, kreće novi zeleni talas na čitavom Balkanu, a posebno u Srbiji stvara se jedna nova zelena vizija koja gleda na budućnost i koja se zalaže za ono što našoj zemlji u mnogome nedostaje, a to je Savez 90/Zelenih Srbije.

Predsednik Vlajić je naglasio da će politika koju će Savez 90/zelenih Srbije voditi biti autentična sa ciljevima koji će obezbediti svetlu i zelenu za sve građane i građanke Srbije.

“Srbija zaslužuje ujedinjenu zelenu političku opciju koja će građanima ponuditi viziju drugačije i pravednije Srbije, spajanjem svih ekoloških opcija. Mi smo SAVEZ, jer je Srbiji potrebna jaka stranka zelene orijentacije, koja će stvarati zelenu EKOLOŠKU državu, državu vladavine prava, socijalne pravde, sa reformisanim zdravstvenim i novim obrazovnim sistemom, u kojoj će mladi ljudi imati posebnu ulogu i značaj. Postepeno ćemo graditi jaku i stabilnu organizaciju, koja će napraviti dobar rezultat i koja će svojim radom nastaviti i posle aprilskih izbora,” istakao je predsednik Vlajić.

Naglasio je da Srbiji treba zelena konstruktivna stranka koja će plasirati ideje i zato je neophodno da budemo pametni i vredni i da na sledećim izborima bude što veća izlaznost.

“Pozivamo na dalje udruživanje i što veće opoziciono jedinstvo, jer samo na taj način možemo da ostavrimo punu izbornu kontrolu i što veću izlaznost građana. Suština je da nam je potrebno mnogo više racionalnosti i saradnje, dok sujeta, nesuglasice i međusobno napadanje treba eliminisati. Što se tiče kandidata za gradonačelnika, nosioca parlamentarne liste i predsedničkog kandidata, konačna odluka biće doneta do 15. februara, nakon razgovora sa potencijalnim saradnicima, ali i niza sastanaka organa Saveza gde će doneti ovako važne i odgovorne odluke”, rekao je Vlajić.

Savez 90/Zelenih Srbije će se zalagati na pravi i na najbolji mogući način raditi za interse građana Srbije, koja će imati rešenja kako da se na najbolji način reše probelmi sa kojima suočava naše društvo, a koji su vezani za pitanja vladavine prava, evropskih integracija, Kosova i Metohije, ekonomije, privrede, zdravstva, prosvete, sporta…” navedeno je u saopštenju za javnost.