13/06/2024
Najnovije vesti
Uros-Petrovic-knjizevnik-u-Modernoj-galeriji-Valjevo-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs

Pisac Uroš Petrović u Valjevu: “Kad nešto ne postoji, ti ga stvoriš” (+video)

Autor 10/08/2023

U Modernoj galeriji Valjevo do kraja godine, svake srede od 18 sati, održavaju interesantne vaspitno – obrazovne radionice za decu. Najnovija „Mozgaonica za bolji svet“ književnika Uroša Petrovića, pružila je, i odraslima, odličnu zabavu, pokrenuvši sve prisutne na maštanje i razmišljanje.

Radionice za decu su sredom, od 19 časova.”Mozgalica za bolji svet” omiljenog dečjeg pisca Uroša Petrovića je inspirativna i zanimljiva, dinamična, prilagođena deci, ali primamljiva i odraslima. Prisutne je podstakla da kreativno pristupe prepoznatljivim činjenicama, pronalazeći inovativna rešenja nekih uobičajenih pitanja.

U okviru 36. Tešnjarskih večeri u Valjevu je boravio književnik Uroš Petrović. Podsećamo, do sada je objavio više od 20 knjiga, dobitnik je još većeg broja nagrada za književnost, kao i za kreativne mozgalice. Koautor je NTC sistema učenja, i autor koncepta Zagonetna pitanja, kao i programa za usavršavanje Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja, Zagonetne iluzije mozga, Mozgaonica za bolji svet i Misli kreaKtivno.

U razgovoru za portal Objektiva.rs o pisanju, kreativnom radu sa decom i odraslima, do sada osvojenim nagradama, sa direktorkom Moderne galerije Valjevo, Marijom Đurić, književnik Uroš Petrović, pored ostalog, kaže da je u detinjstvu voleo da čita knjige, posebno zagonetki, ali nije bilo mnogo takvih knjiga, te ga je to podstaklo da ih piše:

“Kad nešto ne postoji, ti ga stvoriš i ispraviš ravnotežu u svemiru.”