15/06/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Ujedinjena-patriotska-opozicija-04-2024-prenosi-objektiva.rs-vesti-Valjevo

Planovi Ujedinjene patriotske opozicije Valjevo

Autor 25/05/2024

U saopštenju za javnost Ujedinjena patriotska opozicija (UPO) Valjevo prenosi zaključke sa sastanka kandidata za odbornike, uz napomenu da dosadašnja kratka kampanja protiče u uglavnom pozitivnoj atmosferi, navodi Milan Petrović, šef Izbornog štaba i prvi na listi Ujedinjene patriotske opozicije Valjevo.

“Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo, čiji je nosilac liste prof. dr Branimir Nestorović, trudiće se do kraja kampanje, za koju je preostalo još samo pet dana,  da vodi pozitivnu kampanju.

To je naše opredeljenje i za delovanje u budućoj Gradskoj skupštini. Poznavajući karakter potencijalnih učesnika u Skupštini koja će biti formirana nakon izbora 2. juna, sigurni smo da će odbornici izabrani na našoj listi biti faktor stabilnosti i normalnosti,  odnosno “glas razuma”.

Naši odbornici će posebnu pažnju posvetiti mogućoj vlasničkoj transformacije u Krušiku. Ukoliko se krene u tom pravcu, a verujemo da hoće, mi ćemo se zalagati da grad Valjevo bude većinski vlasnik akcija Krušika zajedno sa bivšim i sadašnjim radnicima tog najvažnijeg privrednog subjekta za život našeg grada.

Preko srpske dijaspore ćemo obezbediti kontakte sa razvojnim i izvoznim fondovima najorganizovanijih država kako bi u naš grad doveli najmodernija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u selima i gradskom jezgru.

Podržaćemo i insistirati na ubrzanoj gasifikaciji Valjeva jer su čist vazduh, voda i uopšte životna sredina najvažniji ne samo za zdravlje već i za bezbednost građana.

Kao konzervativci, naši odbornici će insistirati na većim izdvajanjima iz gradskog budžeta za podršku SPC, selu i porodicama, a naročito samohranim majkama i porodicama sa više dece.

Naši odbornici će imati poseban zadatak da predlože model uključivanja velikih trgovinskih lanaca i fabrika sa sedištem u Valjevu u finansiranje bitnih projekata za lokalnu zajednicu u kojoj ostvaruju profit. To će se posebno odnositi na pojačano finansiranje sporta, kulture, zdravstva, ugroženih kategorija i prosvete tamo gde nisu dovoljno finansirani iz gradskog budžeta.

Na osnovu dosadašnje kampanje i posle brojnih razgovora sa građanima, praćenja društvenih mreža kao i ispitivanja javnog mnenja, očekujemo značajnu i ozbiljnu podršku birača našem izbornom programu i našoj izbornoj listi kandidata za odbornike.

Pozivamo birače da masovno i u što većem broju izađu na birališta, iskoriste svoje biračko pravo i glasaju po svojoj savesti onako kako misle da će najboljima poveriti u ruke vođenje našeg grada i brigu o gradskom budžetu.

Utvrđen je i plan kampanje za sledeće dane do izborne tišine. Posebna pažnja posvetiće se podeli reklamnog materijala, oglašavanju u elektronskim i štampanim medijima kao i putem društvenih mreža i bilborda.

Od danas počinju i pripreme za završni skup, razgovor prof. dr Branimira Nestorovića sa građanima i medijima, koji će se održati u utorak, 28. maja, u 19 sati, u Kulturnom centru Valjeva”, navedeno je u saopštenju za javnost koje potpisuje Milan Petrović, šef Izbornog štaba i prvi na listi Ujedinjene patriotske opozicije Valjevo.