13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • POBEDA KOŠARKAŠA METALCA NA STARTU PRVENSTVA

POBEDA KOŠARKAŠA METALCA NA STARTU PRVENSTVA

Autor 03/10/2022

U prvoj utakmici Admiral bet Košarkaške lige Srbije košarkaši valjevskog Metalca ostvarili su prvu pobedu u susretu sa ekipom Zdravlje iz Leskovca. Konačan rezultat 79:70 (20:16, 28:20, 12:18, 19:16).

Osetno pojačana ekipa trenera Branislava Ratkovice dobro je počela utakmicu, sigurnim šutevima sa distance lako je ostvarena početna prednost. Gosti se nisu predavali pa su brzo anulirali prednost koja je ipak bila u korist valjevske ekipe na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini košarka na visini zadatka sa mnogo postignutih koševa na obe strane za prednost Metalca od 48:36.

Taman kada se pomislilo da će Metalac doći do lake pobede, gosti su u nastavku utakmice pružili odličnu partiju i za pet minuta nastavka semafor je pokazivao 50:46 za Metalac. Agresivna zonska odbrana nije prijala domaćim košarkašima, koji su se probudili tek u drugom delu nastavka i sačuvali prednost od šest koševa. Ipak, košarkaši Zdravlja nisu imali snage za preokret, u izjednačenoj igri u četvrtoj četvrtini pobeda je pripala ipak kvalitetnijoj ekipi. Najefikasniji kod Metalca bili su Durmo sa 18 pogodaka, potom Duffy i Manning sa po 13 i Luković sa 11 poena, dok su kod gostiju najviše poena postigli Lampkin 16 i Jovanović 13.

Trener Metalca Branislav Ratkovica nakon pobede rekao je: “Očekivano teška utakmica, prvo kolo je teško igrati posebno kada ste igrate kod kuće i kada ste favorit. Nismo uspeli da održimo nivo igre iz prvog poluvremena, ekipa Zdravlja je osetila našu nesigurnost, probali su sa zonskom odbranom gde mi nismo dobro napadali. Bili smo dosta pasivni, i šutevima sa strane da rešimo tu zonu. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, bilo je i dosta opterećenja da moramo da dobijemo ovu prvu utakmicu kod kuće. Večeras nije igrao Islamović jer je jutros dobio virus pa nije mogao da igra. Generalno smo cele nedelje imali zdravstvenih problema, mi smo do srede imali šest igrača na treningu , a na dva dana pred utakmicu smo uspeli da kompletiramo ekipu i odigramo pet na pet.”

Metalac u drugom kolu igra u Čačku protiv ekipe Čačak 94.