25/06/2024
Najnovije vesti
POKS-kruna-logo-vinjeta-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

POKS: Ne skrnavite dodatno to sveto mesto, zar vam rušenje nije bilo dosta?

Autor 01/08/2023

“Organizatori koncerta Zdravka Čolića planiranog za 11. avgust u okviru Tešnjarskih večeri moraju bezuslovno da odrede drugu lokaciju za taj koncert.

Mesto sa kojeg je slavna i nikada poražena Drinska divizija krenula u svoj pobedonosni put za odbranu i oslobođenje Srbije;

Mesto na kome su bile kasarne slavnog  17. Pešadijskog puka koji je delovao u okviru Drinske divizije;

Mesto koje je bilo prva i najveća rezervna  vojna bolnica u vreme kada je od tifusa u njoj preminulo na hiljade srpskih boraca i civila a mnogi su tu i pokopani;

Mesto na kome je svoju plemenitu srpsku dušu ispustila najveća srpska slikarka Nadežda Petrović koja se kao dobrovoljac priključila Srpskoj vojsci i tu na tom mestu lečila obolele od tifusa sve dok i sama nije obolela i zajedno sa ratnicima koje je lečila tu umrla;

Mesto na kome se, pored velelepnih kasarni koje su same po sebi bile arhitektonski biser, nalazila i srpska pravoslavna crkva;

Ne može biti mesto na kome će srpska omladina igrati i pevati uz veliku zvezdu Zdravka Čolića.

Radujemo se gostovanju Zdravka Čolića u našem gradu, ali verujemo da je dobro za njegovu publiku, koju čine potomci junaka i mučenika koji su ostavili svoje kosti na mestu kasarni 17. Pešadijskog puka, da se ta zabava premesti sa ovog svetog mesta na neku drugu prikladnu lokaciju.

Verujemo da je to dobro i za Zdravka Čolića, jer nije dobro da pri kraju svoje duge i besprekorne karijere doživi da bude optužen za ponižavanje i skrnavljenje jednog mesta koje treba da bude svetilište.

Verujemo i to, da kada Čolić sazna ove činjenice o mestu koje je planirano za održavanje njegovog koncerta, da će i on podržati ideju o izboru neke prikladnije lokacije.

Ako organizatori koncerta i Gradsko veće u najkraćem roku ne prihvate ovo naše dobronamerno upozorenje, potrudićemo se da popularni pevač sazna sve o mogućim izazovima i problemima ako njegov nastup bude održan baš na tom najavljenom mestu.

Verujemo da organizatori koncerta nisu upoznati sa istorijatom mesta na kome planiraju koncert Zdravka Čolića pa im se sve može odbiti na neznanje i površnost.

Međutim, ako posle ovog našeg upozorenja budu istrajavali na pomenutoj lokaciji, sigurni smo da se radi o perverziji i satanizmu koji vrlo podseća na najcrnje Titove ubice koji su u takozvanim “levim skretanjima” u Crnoj Gori, kada bi pobili najuglednije Srbe domaćine i solunske ratnike, terali njihovu rodbinu da oko svojih mrtvih Glava porodica igraju kolo”, navedeno je u saopštenju Info službe Gradskog odbora POKS Valjevo.