15/04/2024
Najnovije vesti
POKS-kruna-logo-vinjeta-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

POKS: Nebrigom nadležnih vrtić ostao bez struje i grejanja – Tražimo odgovornost

Autor 11/01/2024

Pokret obnove Kraljevine Srbije upućuje saopštenje za javnost zbog osvrta na novonastalu situaciju u pogledu snabdevanja električnom energijom u strogom centru grada.

“Soliteri u Sinđelićevoj, vrtić “Hajdi”, noć su dočekali u mraku, pri najnižim temperaturama. Celu noć 10. na 11. januar, i celo pre podne, centar grada je bez napajanja električnom energijom.

Pitamo se, kada će već jednom u Valjevu biti rešeni problemi sa snabdevanjem električnom energijom?

Podsetimo, juče Donja Grabovica nije imala struju.

Osvrćemo se i na proteste meštana okolnih sela, koji su se desili u avgustu 2021.godine, kada je tadašnja ministarka Zorana Mihailović dolazila u posetu, i lično obećala rekonstrukciju električne mreže. Ta sela i danas, 2024. godine, imaju slične, neznatno umanjene, probleme. Pokret obnove Kraljevine Srbije je podržao proteste 2021. godine, kao jedinu mogućnost da se glas valjevskih sela čuje i za njihov problem se neko pobrine. Posle tri godine od protesta i datog obećanja, u valjevskim selima i nije bolje pitanje snabdevanja, a sada su problemi počeli i centralnoj gradskoj zoni.

Kada treba poskupljenje električne energije, obično smo prvi, a kada treba nešto da se rekonstruiše/ popravi, tada ili nema ko to da uradi, ili obeća pa ne ispuni.

POKS Valjevo traži hitnu rekonstrukciju raskrsnice u Beloševcu, ne samo video kamere – možete pročitati OVDE

Pitamo se, takođe, šta je sledeće? Šta će sledeće biti bez struje u 21. veku i tražimo objašnjenje, kako to da više od 10 sati gradsko jezgro sme i može biti bez snabdevanja električnom energijom, i to na temperaturama koje su u minusu. Uskoro će zasedati Savet za energetiku POKS-a Valjevo povodom problema sa snabdevanjem električnom energijom”, portparol POKS-a za grad Valjevo, Tatjana Petrović.