04/03/2024
Najnovije vesti
Valjevo Novogodišnji bazar

PRAZNIČNI BAZARI U VALJEVU

Autor 27/12/2021

Turistička organizacija Valjevo priredila je Novogodišnji bazar koji počinje u ponedeljak, 27. decembra, na platou kod Gradskog trga. Otvaranje je od 10 časova. Prijavljeno je 36 učesnika i trajaće do 31. decembra 2021. godine.

Do kraja godine, svakog dana, do 22 sata, posetiocima Novogodišnjeg bazara biće dostupni raznovrsni proizvodi domaće radinosti, pogodni za svakodnevnu upotrebu, ili kao poklon za predstojeće praznike. Pored ukrasa i dekoracija karakterističnih za zimsku sezonu, poput rukotvorina od vune, na Novogodišnjem bazaru Turističke organizacije Valjevo, u ponudi su i omiljeni tradicionalni slatkiši. I ove godine učenici Osnovne škole Sestre Ilić, pred zimski raspust, pripremaju i prodaju unikatnih novogodišnjih čestitki.

Novogodišnji bazar traje do 31. decembra. Nakon toga, u okviru proslave Božića u januaru 2022. godine, Turistička organizacija Valjevo uz podršku Grada, priređuje manifestaciju Božićno seoce, na platou ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog. Na Tucindan i Badnji dan, uz kulturno – umetnički program, nastupe horova, predstavu za decu i proglašenje pobednika dečjeg likovnog konkursa “Badnje veče, božićno jutro i porodica”, biće održan i Božićni bazar, počev od 10 časova. Tom prilikom rukotvorci iz Valjeva i okoline imaju priliku da plasiraju svoje proizvode koji se tematski odnose na božićne praznike.