30/05/2024
Najnovije vesti

PREMIJERA PREDSTAVE SREĆNO MESTO

Autor 07/03/2023

Premijera pozorišne predstave Srećno mesto, po tekstu Milice Živković, u režiji Angeline Lukić odigrane u Centru za kulturu u dobroj meri je napunila veliku salu.

Ova predstava u produkciji Centra za kulturu Valjevo bavi se savremenim problemima tinejdžera. Priča o usamljenosti, neshvaćenosti, porodičnom jazu, nerazumevanju, manjku ljubavi… I svemu onome što savremeni život nosi. Čini se da se u svakoj sceni ove ne previše duge, ali efikasne i pomalo “teške” predstave može pronaći svako. Ili bar videti svoje dete u tinejdžerskom uzrastu. Iako sam kraj predstave ne nudi rešenje viđenog tokom njenog trajanja, zasigurno je naterala publiku na razmišljanje o viđenom.

Valerija Belušević

Mlada ekipa glumaca – Valerija Belušević, Aleksandar Lukić, Jelena Terzić, Ljiljana Stojaković uz Katarinu Vićentijević, Angelinu Lukić i Branka Antonića, odlično je odradila svoj posao. Dugotrajni aplauzi i ovacije publike obično kažu sve na kraju predstave. Nekada i više.

Valerija Belušević koja u predstavi glumi glavnu ulogu – Mašu, tinejdžerku koja je u stalnom sukobu sa roditeljima (Katarina Vićentijević i Branko Antonić), razrednom (Angelina Lukić), a često i sa samom sobom, nakon predstave nam je rekla:

“Ovo je prvi put da sam se publici predstavila u nekoj većoj ulozi i bilo mi je u nekim tranutcima teško, jer nisam znala kako ću sve to da iznesem što se traži i očekuje od mene. Prijavila sam se za ovu ulogu, nisam očekivala da ću je dobiti. Nadam se da sam postigla ono što se tražilo od mene. Zadovoljna sam celim projektom iako se prilično odužio, ali je ovo za mene jedno divno iskustvo. Gluma neće biti moj životni izbor, ali se nadam da ću u budućnosti imati priliku da se ponovo bavim glumom pošto to stvarno volim i bavim od malena. Ovu predstavu smo spremali godinu dana, zbog tehničkih i privatnih razloga odložena je, ali smo krenuli u januaru i za dva meseca smo se predstavili valjevskoj publici.”