12/04/2024
Najnovije vesti
Miloš Saković Aleksandar Kovačević dr Nebojša Stojaković Vaterpolo klub Valis 1. april 2022. godine pred utakmicu protiv VK Šabac Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

8. MARTA U PETNICI NAVIJAMO ZA VALJEVSKE VIDRE

Autor 07/03/2023

U sredi, 8. marta, VK Valis dočekuje vaterpoliste Šibenika, od 20 sati, na bazenu u SRC Petnica. Revanš je za sedam dana u Šibeniku.

U 30. godini postojanja kluba, vaterpolisti Valisa imaju istorijsku šansu da u dvomeču sa Solarisom iz Šibenika izbore plasman u Premijer regionalnu ligu i da se nađu u društvu sa još 11 najboljih klubova sa prostora Jugoslavije.

Mladi reprezentativac Srbije i kapiten Valisa, Aleksandar Kovačević istakao je da je atmosfera u ekipi odlična i da svi sa nestrpljenjem očekuju okršaj sa Solarisom.

Mislim da su nam šanse sa Šibenčanima veće od onih koje smo imali u duelu sa ekipom Primorja, kada se odlučivalo pitanje prvaka A1 regionalne lige. Igramo dve utakmice, tako da je meč na našem bazenu samo prvo poluvreme, a želja nam je da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba. I prošle godine smo bili u identičnoj situaciji, da kroz baraž uđemo u jadransku elitu, ali mislim da smo sada zreliji, iskusniji i za korak bliže ostvarenju velike želje svih nas“, rekao je Aleksandar Kovačević.

Valis je u ovoj sezoni uspeo da se plasira u Top 6 vaterpolo Super lige Srbije, čime se kvalifikovao i za izlazak na evropsku scenu, a okršaji sa našim najkvalitetnijim ekipama sigurno predstavljaju dragocenu školu za duele sa Solarisom.

Šef stručnog štaba Valjevaca, Miloš Saković, naglasio je da su svi igrači spremni za predstojeće iskušenje i da su dobro upoznati sa kvalitetom rivala.

“Solaris je kvalitetna ekipa i ulogu favorita treba prepustiti njima. Imaju iskusnog trenera, koji ih dobro priprema i vodi kroz ovu sezonu. Imaju dobru tranziciju u igri, Jerka Penavu, trećeg strelca Premijer regionalne lige, par iskusnih pojedinaca, poput Vice Eraka, ali i odlične mlade igrače kao što je Burburan, jedan od najbržih igrača regionalne lige.

Mi smo spremali taktiku da se odupremo svim ovim izazovima, a posebno se uzdamo u našeg igrača više, a to su naši navijači, koje pozivam da uprkos 8. martu dođu u Petnicu i daju nam vetar u leđa”, poručio je Saković, uz konstataciju da je za konačan trijumf potrebno da svi igrači daju svoj maksimum kako bi se savladao Solaris, a da će svaka pobeda značiti veliki kapital pred revanš u Šibeniku.

Solaris čine igrači koji već nekoliko godina igraju Premijer regionalnu ligu, dok valjevsku ekipu čini miks od iskusnih, ali i čak šest igrača poniklih u Valisovoj vaterpolo školi.

Jedan od vizionara i ljudi koji ima najviše zasluga za ekspanziju vaterpola u Valjevu je predsednik kluba, dr Nebojša Stojaković.

“Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola i valjevskog sporta uopšte da dođu u SRC Petnica i da pruže podršku našim momcima u pokušaju da se domognemo vaterpolo elite Regiona.

Znamo kakav je izazov pred nama, znamo i da bi ostvarenje istorijskog uspeha značilo i potrebu da za sledeću sezonu obezbedimo gotovo 50 odsto veći budžet za nastupe u elitnom društvu, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac i sa takvom misijom jer znamo da radimo za dobrobit grada i generacija koje dolaze”, kaže Nebojša Stojaković.

Gosti jesu favoriti, ali VK Valis poručuje da “lepota sporta i jeste u tome što ne pobeđuje uvek onaj ko je favorit na papiru”.

Valis – Solaris, Petnica, 8. mart, 20 sati!