25/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • PREVENTIVNI PREGLEDI I RAZGOVORI O IMUNIZACIJI PROTIV COVID-19
Dom zdravlja Valjevo Objektiva.rs

PREVENTIVNI PREGLEDI I RAZGOVORI O IMUNIZACIJI PROTIV COVID-19

Autor 30/01/2023

Dom zdravlja Valjevo je partnerska ustanova u projektu Svetske zdravstvene organizacije posvećene senzibilizaciji stanovništva za vakcinaciju protiv Kovid-19.

Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

U okviru projekta Dom zdravlja Valjevo će organizovati dve akcije:

u klubu Udruženja penzionera grada Valjeva u ponedeljak, 30. januara, od 8 do 10 časova, Služba polivalentne patronaže će organizovati merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, uz razgovor o stavovima i dilemama naših starijih sugrađana o imunizaciji protiv Kovid-19. Na ovu akciju mogu doći i drugi zaintersovani građani, van populacije penzionera.

Slična akcija u ambulanti Peti puk biće organizovana u četvrtak, 2. februara, od 8 do 10 časova, u prisustvu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji. Patronažna služba će meriti pritisak i nivoa šećera u krvi, podeliti zdravstveno-vaspitni materijal i zajedno sa lekarima SZO razgovorati sa pacijentima.

Nakon toga će predstavnici Svetske zdravstvene organizacije posetiti Dom zdravlja, sa posebnim akcentom na Preventivni centar gde se sprovodi vakcinacija građanstva.