22/07/2024
Najnovije vesti
Biciklisti-Sputnjik-kod-gradonacelnika-08-07-2022-Valjevo-Objektiva.rs

PRIJEM ZA BICIKLISTE VALJEVSKOG “SPUTNJIKA”

Autor 09/07/2022

Članove Biciklističkog kluba Sputnjik iz Valjeva, takmičare, roditelje i upravu kluba, ugostio je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković sa saradnicima, načelnikom Gradske uprave, Nebojšom Petronićem i članom Gradskog veća, Vladimirom Miškovićem.

Čestitali mladim biciklistima na medaljama sa brojnih takmičenja koje su u proteklom periodu osvojili. Poslednji u nizu je uspeh na MTB Kupu Srbije u Pirotu, krajem juna, kada su mladi biciklisti u grad na Kolubari doneli devet odličja, od čega četiri zlatna.

U ovom klubu treniraju i dva državna prvaka Bogdan Angelovski i Mila Starčević, za koje sportski direktor BK Sputnjik, Zoran Jelić kaže da im tek predstoje veliki sportski uspesi.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je, osim srdačnih čestitki, ovom mladom, a veoma uspešnom klubu i njegovim članovima, saopštio da Grad dosta radi na unapređenju sportske infrastrukture.

Dobro bi bilo unaprediti i infrastrukturu, koja je vezana za biciklističke staze i time se sada bavimo, pre svega projektovanjem. Radimo na unapređenju i ostale sportske infrastrukture, pre svega hale koju ovaj grad zaista zaslužuje, preko jednog dobrog projekta za zatvoren bazen u Sportskom centru Senjak. Videli ste kakvi su bazeni u Petnici, zatim trim staza i košarkaški teren na Pećini. Trenutno radimo izamenu podloge na sportskom terenu na Studentu.

Uskoro će krenuti unutrašnja rekonstrukcija sportske sale nekadašnjeg Partizana, sada Sportske dvorane General Svetomir Đukić gde smo prošle godine završili spoljašnju rekonstrukciju i taj objekat će služiti za aktivne pripreme i treninge za sve bazične sportove,” rekao je gradonačelnik Gojković i pozvao mlade sportiste da konkurišu za gradske stipendije za najbolje đake, jer većina dece u ovom klubu, osim što su dobri sportisti su i odlični đaci.

Možda spadamo u dva, tri grada u Srbiji koji najviše novca izdvaja za stipendiranje nadarenih učenika i sportista. Grad Valjevo je apsolutno ponosan na vas, ne samo što smo mi ljudi iz sporta, koji znamo kolika su to odricanja za sportske uspehe. Ponosni smo na vas i Grad Valjevo će biti tu da pomogne i da napravimo dobru saradnju, a vi nastavite sa ovako dobrim rezultatima,” rekao je gradonačečlnik Gojković.

Sportski direktor BK Sputnjik Zoran Jelić se zahvalio Gradu na dosadašnjoj podršci u radu kluba, jer je to sve doprinelo dobrim rezultatima koje ovaj klub postiže.

Naš klub koji postoji od 96. godine, sada postiže najbolje rezultate. Mi smo se aktivirali poslednjih 6, 7 godina i dolaskom Nebojše Petronića u Valjevo, osetila se ta svežina koja je potrebna sportu i ja sam mu neizmerno zahvalan za taj prvi impuls.

Ovde su Bogdan Angelovski, juniorski državni prvak, Mila Starčević, kadetski državni prvak, Nikolija Kulinčević, druga nagrada u sviranju violine u Srbiji, ali i reprezentativka Srbije u biciklizmu. Zajedno sa Vanjom Ćesarević. 16. jula ide u kadetsku reprezentaciju Srbije, što je prvi put u istoriji Valjeva. Svi ostali su osvajači medalja i državni prvaci,” istakao je Zoran Jelić.

Biciklizam je skup sport, nemamo biciklističku stazu i glava im je stalno u torbi, ali roditelji su toga svesni. Najveću zahvalnost iskazujem roditeljima, jer su oni ti koji podržavaju. U našem klubu se ne plaća članarina, ne plaća se trening, nemamo potrebu za terminima u salama. Svaki roditelj ima jedan jedini trošak, a to je svoje dete! A taj trošak je skup!

Mi smo podeljeni na dve sfere bicilizma – planinski i drumski. Ovde su samo medalje sa drumskih takmičenja. Nas 24. čeka državno prvenstvo u mauntin bajku, gde smo prošle godine osvojili tri puta više nego na drumskom.

Bogdan Angelovski je na spisku kandidata za Olimpijske igre mladih, EJOF nam je 2022. godine u Slovačkoj, za desetak dana. U toku je sastanak i njegovo ime bi trebalo da se nađe na spisku učesnika. To je veliki uspeh,” pohvalio se odličnim rezultatma Zoran Jelić.

BK Sputnjik nastavlja sa dobrim radom, a već 10. septembra će biti organizatori Kupa Srbije u planinskom biciklizmu u Babinoj Luci, što će biti lepa promocija Valjeva, valjevskog kraja i Brankovine.

Mladi biciklisti Sputnjika na najbolji mogući način pronose ime Valjeva u zemlji i inostranstvu i želimo im puno uspeha u narednom periodu, poručeno je sa prijema mladih uspešnih članova BK Sputnjik kod gradonačelnika Valjeva.