17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PRIKUPLJANJE PAKETIĆA DO 25. DECEMBRA
Valjevo humanitarna novogodišnja akcija Slatkiš za drugara Novi Sad

PRIKUPLJANJE PAKETIĆA DO 25. DECEMBRA

Autor 02/12/2021

Humanitarna akcija “Slatkiš za drugara” traje do 25. decembra, a uručenje novogodišnjih paketa, prema planu biće par dana kasnije u Brankovini i Valjevskoj Kamenici, zatim sutradan, 28. decembra u Valjevu.

Ovo je treća godina da Milena Radovanović, iz Kreativne radionice – Iskra priređuje humanitarnu akciju prikupljanja paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica.

“Ljudi su zainteresovani više nego prethodne godine, punktovi sa kutijama nalaze se na mestima: Poslastičarnica Atina, Bela kuća, Abraš, MMF avantura, Kofesko, Madera M.M, Golos pivnica, dečija biblioteka, Sezam 014, kozmetički salon Bubamara i vrtić Kockica, koji su se i ove godine ukljičili u akciju.”

Takođe, akciji Slatkiš za drugara priključile su se i škole: Medicinska i Muzička, Prva, zatim osnovne škole Andra Savčić, Sestre Ilić i Vladika Nikolaj Velimirović, kao i BusyBees škola stranih jezika.

“Dobili smo već značajnu donaciju od Raucha, a Samostalni sindikat metalaca Srbije Gorenje je javio da će učestvovati, kao i prošle godine. Takođe, Kolubara omni premium dom će unutar kolektiva sakupljati slatkiše,” kaže Milena Radovanović.

“Plan je da se paketi podele korisnicima koji su i prošle godine dobili pakete i ukoliko bude mogućnosti da taj spisak od 135 korisnika proširimo, a koje su po utvrđenim stručnim kriterijumima odabrali porodični saradnici Tijana Ristivojević i Bojana Mijailović.

Prošle godine smo od knjižare “Una” dobili društvene igre i knjige za decu, tako da bi bilo lepo i ove godine, ako bude mogućnosti, da deci uz slatkiš poklonimo i neku igračku, ili knjigu.

Svake subote u decembru, od 12 do 15 časova, na platou ispred CZNTK Abrašević, kod ulaza u bioskop, postavljene su kutije za slatkiše. Nadamo se da će se neka igraonica ukljičiti u akciju, pošto bi doživljaj za decu bio još lepši ako bi mogli tamo da ih ugostimo na dodeli paketa, kao što smo uradili i pre dve godine u igraonici Bark,” zaključuje Milena Radovanović.