19/03/2024
Najnovije vesti
Valjevo kreativna radionica Iskra Slatkiš za drugara novogodišnji paketici

SLATKIŠ ZA DRUGARA

Autor 22/11/2021

Udruženje građana „Kreativna radionica – Iskra“ iz Valjeva treću godinu za redom organizuje humanitarnu akciju „Slatkiš za drugara“, namenjenu deci koja su egzistencijalno ugrožena i žive na marginama društva, deci sa smetnjama u razvoju, deci sa zdravstvenim problemima, deci koja nisu korisnici pomoći drugih humanitarnih organizacija.

Ideja da se akcija realizuje na teritoriji Grada Valjeva nastala je 2019. godine u saradnji sa Radio – televizijom Vojvodine i novinarkom Nevenom Vrtulek, koji akciju „Slatkiš za mog drugara“ na teritoriji Vojvodine organizuju već petnaest godina.

Humanitarna akcija “Slatkiš za drugara”, koja se realizuje na teritoriji Grada Valjeva, ima za cilj da afirmiše humanost i solidarnost među ljudima, da podseti da među nama žive deca čija je svakodnevica opterećena nemaštinom, bolestima i sistemskim zanemarivanjem kao i da nas podstakne da se, u najtežim vremenima korona krize, približimo jedni drugima i iskažemo empatiju i ljubav prema najlmađima kojima su toplina, pažnja i ljubav svih nas najpotrebniji.

Posebno, u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika! 2020. godine uspeli smo da podelimo 135 jumbo novogodišnjih paketa deci iz valjevskog kraja, dok smo deo prikupljenih slatkiša, kao i 2019.
godine, podelili na odeljenju Psihijatrije u Valjevu i preko humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ poslali deci na Kosovo i Metohiju.

Neposredni cilj akcije “Slatkiš za drugara” je da se do 25. decembra prikupi što veća količina konditorskih proizvoda: raznih slatkiša, čokolada, slanih keksova, štapića i drugih sličnih proizvoda, kako bi pred Novu godinu ovi darovi, spakovani u novogodišnje paketiće, podelili ugroženoj deci iz valjevskog kraja.

Molimo sve dobre ljude da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji i svojim dobročinstvom izmame osmeh na licima naših malih sugrađana, kako bi i oni zablistali tokom Novogodišnje čarolije. Hajde da ove godine prikupimo još više slatkiša nego prethodnih godina i na taj način obradujemo još više dece iz našeg kraja, pozivaju iz Kreativne radionica Iskra.