13/06/2024
Najnovije vesti
Dečja nedelja od 3 do 8. oktobra 2022. godine u Valjevu Objektiva.rs Valjevo

PROGRAM MANIFESTACIJE DEČJA NEDELJA 2022.

Autor 02/10/2022

Manifestacija Dečja nedelja ove godine počinje u ponedeljak, 3. oktobra i biće završena u subotu, 8. oktobra 2022.

Svečano otvaranje valjevske “Dečje nedelje” ove godine je planirano u OŠ Miloš Marković u Donjim Leskovicama, od 11 sati.

Tom prilikom biće održan scensko – muzički kolaž program na temu “Šta detetu treba da raste do neba” koji su priredili mlađi osnovci iz škole u Donjim Leskovicama, uz otvaranje izložbe likovnih radova i puštanje balona sa porukama na temu ovogodišnje manifestacije.

Prema najavama iz Centra za kulturu Valjevo program ovogodišnje manifestacije “Dečja nedelja” je sledeći:

ponedeljak, 3. oktobar 2022.

9 sati – ZASTANI I POGLEDAJ, MALO PAŽNJE MENI DAJ – izložba radova mališana iz Predškolske ustanove Milica Nožica iz Valjeva, biće priređena u izlozima u gradu, prvenstveno će krasiti izloge u BID zoni i traje do kraja manifestacije. Organizator programa je Predškolska ustanova Milica Nožica iz Valjeva.

9 časova – ZAJEDNO SMO NA PUTU VAŠEG ODRASTANJA – Izložba na teme lične higijene i nege, puberteta i pravilne ishrane za decu predškolskog i školskog uzrasta do 8. razreda, vaspitače, učitelje i nastavnike, biće otvorena u Dečjoj biblioteci u Valjevu, u organizaciji Patronažne službe valjevskog Doma zdravlja i Medicinske škole Valjevo.

10.30 ŠIRIMO DRUGARSTVO, LJUBAV I POŠTOVANJE – Defile učenika drugog razreda celodnevne nastave pri čemu će učenici sa svojim učiteljima, noseći transparente i balone prodefilovati kroz grad, od Osnovne škole Milovan Glišić do platoa ispred Centra za kulturu Valjevo, gde će biti održan kraći program, u cilju usmeravanja pažnje socijalnog okruženja na prava dece. Program je priredila OŠ Milovan Glišić iz Valjeva.

utorak, 4. oktobar 2022.

8.30 i 10 sati – ZAJEDNO SMO NA PUTU VAŠEG ODRASTANJA – Predavanja na teme lične higijene, nege i pravilne ishrane za predškolce i mlađe osnovce, dok je za učenike petog i šestor razreda osnovne priređeno predavanje o pubertetu – rastu i razvoju. Za starije osnovce, učenike VII i VIII razreda tema je “Očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih”. Predavanja će biti održana u Predškolskoj ustanovi Milica Nožica i u OŠ Milovan Glišić u Valjevskoj Kamenici. Organizator je Dom zdravlja Valjevo sa saradnicima iz Zavoda za javno zdravlje, Crvenog krsta i Medicinske škole.

10 sati – PEVAM DANJU, PEVAM NOĆU – Muzičko dramska priredba starijih osnovaca iz škole “Sestre Ilić” iz Valjeva koju su, povodom gostovanja, pripremili za drugare iz Osnovne škole Dragoljub Ilić iz Dračića, gde će priredba biti održana.

19 časova – KONCERT DOBRODOŠLICE ansambla, horova i orkestra MŠ Živorad Grbić iz Valjeva priređen za najmlađe učenike osnovne muzičke, njihove roditelje i sve ljubitelje muzike. Koncert će biti održan u koncertnoj sali Muzičke škole u Valjevu.

sreda, 5. oktobar 2022.

10 sati – PEVAM DANJU, PEVAM NOĆU – učenici Osnovne škole Sestre Ilić će posetiti drugare u Osnovnoj školi Stevan Filipović i tom prilikom održati muzičko – dramsku priredbu koju su pripremili stariji osnovci iz OŠ Sestre Ilić.

12.30 ZAJEDNO SMO NA PUTU VAŠEG ODRASTANJA – U Osnovnoj školi Dragoljub Ilić u Dračiću biće održana predavanja na temu: Lična higijena i nega i Pravilna ishrana za mlađe osnovce. O pubertetu – rastu i razvoju predavanje će pratiti učenici petog i šestog razreda, dok će učenici sedmog i osmog razreda imati priliku da poslušaju predavanje “Očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih” u organizaciji Dom zdravlja Valjevo sa saradnicima iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Crvenog krsta Valjevo i Medicinske škole Valjevo.

15 časova – KAPETAN DžON PIPLFOKS – Pozorišna predstava korisnika Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, učenika Muzičke i drugih škola u sali Muzičke škole Živorad Grbić u Valjevu. Organizator predstave je Udruženje za pomoć deci sa smetnjama u razvoju “Naši snovi” Valjevo.

*CRTAM, SLIKAM, ŠARAM, RUČICAMA STVARAM – Na Gradskom trgu u planu je likovna radionica za predškolske grupe vrtića: Zvončić, Pinokio, Hajdi i deca grada Valjeva, u organizaciji Predškolske ustanove Milica Nožica iz Valjeva.

13 časova – GRADSKI TURNIR U STONOM TENISU – Prva osnovna iz Valjeva organizuje turnir za učenike od petog do osmog razreda, u Fiskulturnoj sali u školi.

četvrtak, 6. oktobar 2022.

9.30 i 10.30 MALA ŠKOLSKA MUZIKA – Edukativni koncert učenika i profesora Muzičke škole Živorad Grbić za sve valjevske predškolce, biće održan u koncertnoj sali u Muzičkoj školi u Valjevu.

10 sati – UPLAKANA KATARINA – U velikoj sali Centra za kulturu u Valjevu biće održana poklon predstava Grada Valjeva svim predškolcima, rađena u produkciji Puls teatar Lazarevac. Organizator: Centar za kulturu Valjevo.

10 sati – PODRŠKA INKLUZIJI – Udruženje “Zagrljaj” planira radionice i kviz dece sa smetnjama u razvoju predškolskog i školskog uzrasta, u edukativnom centru “Episkop Milutin” u Bebića Luci u Rebelju.

10 sati – Za učenike u Osnovnoj školi Miloš Marković u Donjim Leskovicama biće održana predavanja pod nazivom ZAJEDNO SMO NA PUTU VAŠEG ODRASTANJA, o ličnoj higijeni i pravilnoj ishrani, zatim na temu “Pubertet – rast i razvoj”, kao i “Očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih” za učenike 7. i 8. razreda. Organizator je Dom zdravlja Valjevo sa saradnicima iz Zavoda za javno zdravlje, Crvenog krsta i Medicinske škole iz Valjeva.

10 sati – DEČJI SURETI U OGLAĐENOVCU – Likovna kolonija “Moje je pravo da slikam, crtam, vajam i bojim” biće održana za učenike iz osnovnih škola: Milovan Glišić iz Valjevske Kamenice, Zdravko Jovanović iz Poćute, Ilija Birčanin sa Stava i Prota Mateja Nenadović iz Brankovine. Organizator programa je OŠ Milovan Glišić iz Valjevske Kamenice, a susret učenika i likovna kolonija biće održani u školskom objektu u Oglađenovcu.

11 sati – AKO ŽELIŠ MIŠIĆE… – Radionica o zdravoj ishrani za predškolsku grupu iz vrtića Hajdi čiji će mališani tim povodom boraviti na ekonomiji Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo, gde će ih dočekati i sa njima se družiti članovi Učeničkog parlamenta Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo.

11 časova – OVO SE (NE) BACA! – Ekološka radionica korisnika Dnevnog boravka, učenika svih osnovnih škola u Dnevnom boravku. Organizator programa je Udruženje za pomoć deci sa smetnjama u razvoju “Naši snovi” Valjevo.

11.30 NE LJUTI SE ČOVEČE – Turnir za učenike trećeg razreda valjevskih osnovnih škola biće priređen u OŠ “Milovan Glišić” Valjevo.

12 sati – IZMEĐU DVE VATRE – je turnir za učenike četvrtog razreda koji će biti održan u OŠ “Nada Purić” Valjevo.

12 sati – UPLAKANA KATARINA – Na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo u planu je poklon predstava Grada Valjeva za sve prvake, čemu će prethoditi pozdravna reč gradonačelnika Valjeva, Lazara Gojkovića. Predstava je priređena u produkciji Puls teatar Lazarevac. Organizator: Centar za kulturu Valjevo.

petak, 7. oktobar 2022.

9 sati – SIGURNI KROZ ŽIVOT ZAJEDNO – Mini Olimpijada – Igre bez granica sa mini sportskim rekvizitima dece sa smetnjama u razvoju i dece školskog uzrasta. Mesto: Sportski teren OŠ “Zdravko Jovanović” Poćuta. Organizatori: Udruženje “Zagrljaj” Valjevo i OŠ “Zdravko Jovanović” Poćuta.

9 sati – TURNIR U STONOM TENISU – Takmičenje učenika starijih razreda u školskom holu u OŠ Miloš Marković u Donjim Leskovicama.

9.30 i 10.30 MALA ŠKOLSKA MUZIKA – Edukativni koncert učenika i profesora MŠ Živorad Grbić za sve valjevske predškolce biće održan u koncertnoj sali Muzičke škole u Valjevu.

12 sati – ŠTA DETETU TREBA DA RASTE DO NEBA?! – Otvaranje izložbe dečjih radova i proglašenje pobednika likovnog konkursa Centra za kulturu Valjevo. Učesnici su predškolci i učenici svih osnovnih škola Grada Valjeva uključujući i mlađe osnovce iz svih osetljivih grupa. Program će biti održan u Likovnom ateljeu u okviru Centra za kulturu Valjevo.

12 sati – GRADSKI TURNIR U KOŠARCI – za učenike od prvog do četvrtog razreda valjevskih osnovnih škola biće održan u fiskulturnoj sali Prve osnovne škole.

12.15 i 13.30 ZAJEDNO SMO NA PUTU VAŠEG ODRASTANJA – Predavanja na temu: Pubertet – rast i razvoj i Očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih za učenike Poljoprivredne škole Valjevo. Organizator: Dom zdravlja Valjevo i saradnici: Zavod za javno zdravlje Valjevo, Crveni krst Valjevo, Medicinska škola Valjevo.

13.30 KADA UPOZNAŠ ZAVOLEĆEŠ VALJEVO – Radionica i takmičenje za decu od 6 -11 godina, u Parku na Pećini, u organizaciji Osnovne škole “Nada Purić”, Udruženja TIMS, dečje emisije “Nestrpljivi snovi” i Zabavno – edukativneradionice “Ceca i deca” Valjevo.

15 sati – FESTIVAL JABUKA – Prodajna izložba koju su priredili učenici drugog razreda i njihovi roditelji biće održana u školskom dvorištu Osnovne škole “Nada Purić” u Valjevu.

subota, 8. oktobar 2022.

17 časova – ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE I BOLjE – Radionice dece sa smetnjama u razvoju za decu predškolskog i školskog uzrasta, u dvorištu Udruženja “Zagrljaj” u Valjevu.

TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO – Atletska trka za osnovce i srednjoškolce. Mesto: Park Pećina – Teren za mali fudbal

Svakodnevna dešavanja:

12 – 15 sati – PODELI UŽINU – Humanitarna akcija prikupljanja užine za Svratište za decu u Beogradu. Mesto: Hol OŠ “Nada Purić” Valjevo.

“NAŠA ŠKOLA – NAŠA DRUGA KUĆA” – Sređivanje školskog dvorišta i unutrašnjosti izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Vladika Nikolaj Velimirović” u Paunama, za svu decu iz sela Paune. Učesnici: Đaci IO Paune i IO Beloševac, njihovi članovi porodica, kao i ostala deca iz sela Paune, najmlađi uzrast dece iz sela od najmanje četiri godine, budući predškolci OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”. Mesto: IO OŠ Vladika Nikolaj Velimirović, Paune.

* U skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama relevantnih stručnih službi, u valjevskim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama biće organizovano niz programa i aktivnosti kojima će svaka od njih pojedinačno obeležiti ,,Dečju nedelju” Valjevo 2022.

ODBOR ZA UTVRĐIVANjE I SPROVOĐENjE GRADSKOG PROGRAMA AKTIVNOSTI ZA VREME TRAJANjA “DEČJE NEDELJE” 2020. GODINE
PREDSEDNIK ODBORA: NENAD PATIJAREVIĆ, član Gradskog veća grada Valjeva
SEKRETAR ODBORA: SNEŽANA TRIFUNOVIĆ, Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Valjeva

ČLANOVI:

NATAŠA BADOVINAC – OŠ ,,Milovan Glišić” Valjevo,
JELENA JOVANOVIĆ – predstavnik Predškolske ustanove “Milica Nožica” Valjevo,
ANGELINA LUKIĆ – predstavnik Centra za kulturu Valjevo,
VESELJKO BELUŠEVIĆ – predstavnik Centra za kulturu Valjevo.