18/07/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Rotari-klub-Valjevo-nagrade-ucenicima-06-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-News-Serbie

Rotari klub Valjevo nagradio najuspešnije učenike, sportiste, škole

Autor 01/07/2024

Na godišnjoj skupštini prof. dr Duško Ranisavljević izabran je za novog predsednika Rotari kluba Valjevo. Uručene su i nagrade najuspešnijim učenicima i sportistima iz Valjeva, školama iz kolubarske regije i Društvu istraživača “Vladimir Mandić Manda”. Najaktivniji članovi su dobili značke, zahvalnosti  Pol Haris, i Rotari Internacional.

U etno okruženju turističkog imanja Eko impuls u Šušeoci održana je tradicionalna godišnja svečanost na kraju radne godine Rotari kluba Valjevo. Tom prilikom, uz dobrodošlicu prisutnima,  Miodrag Maksimović predao je dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo u 2024/2025. godini, profesoru dr Dušku Ranisavljeviću, vanrednom profesoru Univerziteta Singidunum i menadžeru za razvoj poslovanja i ljudskih resursa u kompaniji Publik.

U prvom obraćanju 28. predsednik Rotari kluba Valjevo je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo, kao i značaj obaveze koju je preuzeo od svog prethodnika koji je visoko postavio lestvicu: Puno toga sam i naučio od Miše i kao prijatelj i kao kolega u Rotariju.

Preostaje da nastavimo stazama koje su i raniji predsednici počeli kroz različite projekte i akcije. Da nastavimo dalje i da proširimo ideju Rotarija – pomoć lokalnoj zajednici na više različitih načina. Novina je to da ćemo pokušati da Rotari otvorimo ka lokalnoj zajednici, skinemo veo mističnosti koja je nepravedno nametnut ovoj organizaciji koja je, pre svega, humanitarna i udruženje profesionalaca. Više ćemo otvoriti vrata ka mladima, pojačaćemo napore da privučemo nove članove, ljudi koji su ostvareni u svojim profesijama, koji su ugledni u svojim sredinama, pored ostalog naglašava Ranisavljević.

U znak podrške mladim i uspešnim, ove godine su nagrađeni učenici Valjevske gimnazije: Marija Gajić, Petar Uskoković i Tomica Đurđević.

Nagrade u oblasti sporta su dobili Nikolija Kulinčević, iz Biciklističkog kluba “Sputnjik Met” i Mihajlo Nikić, član Teniskog kluba “Metalac” iz Valjeva.

Posebne nagrade su uručene školama i Društvu istraživača “Vladimir Mandić Manda” iz Valjeva. Savremen edukativni Lego komplet, simulator pomračenje Sunca i Meseca,  je uručen Osnovnoj školi Milan Rakić iz Mionice radi ostvarenih rezultatana Republičkom takmičenju iz informatike, upravljanje robotima i dronovima u realnim uslovima, održanom tokom aprila u Beogradu, koji su primili učenici: đak generacije Veljko Dikić, Aleksandar Marković, Milorad Milanović, Mateja Čitaković, Ognjen Popović i Nikola Jovanović. Slično zanimljivo i vredno učilo dobila je i Osnovna škola Mile Dubljević iz Lajkovca, izdvojeno odeljenje u Bogovađi, kao podsticaj učenicima koji uče daleko od urbanih sredina.

Miodrag Miša Maksimović je na godišnjoj svečanosti podsetio na humanitarne akcije ostvarene tokom proteklih 12 meseci. Prema njegovim rečima, jedna od stalnih akcija je pomoć i novogodišnje darivanje dece sa posebnim potrebama. Takođe nagrađivanje učenika jedne srednje škole – ove godne su izabrani učenici Valjevske gimnazije. Zatim, nagrade za najbolje sportiste, kao i učenike iz kolubarske regije koji su ostvarili zapažene rezultate.

Što se tiče međunarodne saradnje, pokušavamo da uspostavimo veze na teritoriji bivše Jugoslavije. Imali smo posete Rotari klubu Velenje, Rotari klubu Zgornji Brnik u Sloveniji i Rotari klubu Kotor u Crnoj Gori, pored ostalog podsetio je Miodrag Maksimović.

Vigor Majić, jedan od bivših guvernera ovdašnjeg Rotari distrikta, uručio je značke “Pol Haris” koja predstavlja vid zahvalnosti članovima koji su dali značajan doprinos tokom dužeg niza godina, i finansijski i u aktivnostima Kluba. Na isteku 2023/2024. rotari godine dobitnici značke su bivši predsednici valjevskog Kluba: Ljilja Maksimović, Dragoje Zekavica i Slobodan Ćirić. Značku “Rotari Internacional” dobio je Radiša Nikolić kao novi počasni član.

Podsećanje – Ministarstvo prosvete i Rotari Distrikt za Srbiju i Crnu Goru nastavljaju saradnju u sferi obrazovanja – možete pročitati OVDE

Na tradicionalnoj svečanosti u turističkom imanju Eko impuls u Šušeoci, Majić podseća da je 2025. punih  30 godina od formiranja inicijalne grupe radi osnivanja Rotari kluba Valjevo, koji je zaživeo od 1997. godine.  

Foto izvor – Rotari klub Valjevo