04/03/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Savez 90/Zelenih Srbije ima punu podršku Ekološkog pokreta Beočin
Valjevo Zeleni Srbije #Beočin

Savez 90/Zelenih Srbije ima punu podršku Ekološkog pokreta Beočin

Autor 26/11/2021

Saopštenje Saveza 90/Zelenih Srbije prenosimo u celini.

“Ekološki pokret Beočin doneo je odluku da se priključi i da podrži stranku Savez 90/Zelenih Srbije na predstojećim izborima koji su zakazani za 03. april sledeće godine.

Problemi životne sredine najbolje se rešavaju uz učešće svih zainteresovanih građana, kao što radimo na lokalu u Beočinu, zato smo odlučili da pristupimo Savezu 90/Zelenih Srbije i ujedinimo naše ciljeve na zaštiti prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju. Kroz različite oblike edukacija i aktivacija nastojaćemo da doprinesemo podizanju nivoa svesti ljudi o važnim temama kao što su očuvanje ozonskog omotača, problem seče šuma, obnovljivi izvori energije, značaj reciklaže, zaštićene biljne i životinjske vrste. 

Put do realizacije naših zahteva vodiće preko suzbijanja štetnog uticaja zagađivača, ali i poštovanja zakona i sprečavanja budućih projekata, štetinih po životnu sredinu, poput najavljene izgradnje stambeno – poslovnog prostora na vodoizvorištu Makiš, kao i otvaranje rudnika litijuma, koji kompanija Rio Tinto planira u dolini Jadra, u blizini Loznice”, navedeno je u pisanoj izjavi Zlatka Todorčeskog, Ekološki pokret Beočin.

foto arhiv Savez 90 Zelenih Srbije

  Vesti