30/05/2024
Najnovije vesti
29-11-2022-Slatkis-za-drugara-humanitarna-akcija-kreativna-radionica-Iskra-Valjevo-Objektiva.rs_.jpg

SLATKIŠ ZA DRUGARA

Autor 29/11/2022

Udruženje građana Kreativna radionica – Iskra iz Valjeva četvrtu godinu za redom organizuje humanitarnu akciju Slatkiš za drugara.

Cilj je da do 27. decembra prikupe što više slatkiša kako bi, neposredno pred novogodišnje praznike, obradovali decu koja su egzistencijalno ugrožena i žive na marginama društva, sa smetnjama u razvoju, zdravstvenim problemima, deci koja nisu korisnici pomoći drugih humanitarnih organizacija, kaže predsednik UG Kreativna radionica – Iskra, Milena Radovanović Milić.

“Ideja da se akcija realizuje na teritoriji Grada Valjeva nastala je 2019. godine u saradnji sa Radio – televizijom Vojvodine i novinarkom Nevenom Vrtulek, koji akciju Slatkiš za mog drugara na teritoriji Vojvodine organizuju preko petnaest godina.

29-11-2022-Slatkis-za-drugara-humanitarna-akcija-kreativna-radionica-Iskra-Valjevo-Objektiva.rs_.jpg

Humanitarna akcija Slatkiš za drugara, koja se realizuje na teritoriji Grada Valjeva, ima za cilj da afirmiše humanost i solidarnost među ljudima, da podseti da među nama žive deca čija je svakodnevica opterećena nemaštinom, bolestima i sistemskim zanemarivanjem, kao i da nas podstakne da se, u najtežim vremenima korona krize, približimo jedni drugima i iskažemo empatiju i ljubav prema najlmađima kojima su toplina, pažnja i ljubav svih nas najpotrebniji.

Posebno, u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika!

Prošle 2021. godine uspeli smo da podelimo 170 jumbo novogodišnjih paketa deci iz valjevskog kraja, dok smo deo prikupljenih slatkiša, kao i prethodnih godina, podelili na odeljenju Psihijatrije u Valjevu.

Neposredni cilj akcije Slatkiš za drugara je da se do 27. decembra prikupi što veća količina konditorskih proizvoda: raznih slatkiša, čokolada, slanih keksova, štapića i drugih sličnih proizvoda, kako bi, neposredno pred Novu godinu ove darove, spakovane u novogodišnje paketiće, podelili ugroženoj deci iz valjevskog kraja.

Molimo sve dobre ljude da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji i svojim dobročinstvom izmame osmeh na licima naših malih sugrađana, kako bi i oni zablistali tokom Novogodišnje čarolije. Hajde da ove godine prikupimo još više slatkiša nego prethodnih godina i na taj način obradujemo još više dece iz našeg kraja“, navodi predsednik UG Kreativna radionica – Iskra, Milena Radovanović Milić.