28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SO LAJKOVAC PODRŽALA IZBOR ZAJEDNIČKOG PRAVOBRANIOCA
Valjevo SO Lajkovac

SO LAJKOVAC PODRŽALA IZBOR ZAJEDNIČKOG PRAVOBRANIOCA

Autor 30/11/2021

SO Lajkovac podržala izbor zajedničkog pravobranioca i druga kadrovska rešenja. Lajkovački parlament je na 10. sednici izabrao diplomiranog pravnika Draganu Labus iz Valjeva za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina.

Predsednik opštine Andrija Živković tim povodom je rekao: „Nadam se da ćemo izborom novog zajedničkog pravobranioca imati znatno bolju saradnju sa ovom institucijom, jer smo i pre opoziva Darka Kostića hteli da istupimo iz Zajedničkog pravobranilaštva, da se osamostalimo
ili napravimo novo pravobranilaštvo sa opštinom Mionica.“

Odbornici su, na lični zahtev, razrešili Snežanu Škorić sa mesta direktora Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i za vršioca dužnosti direktora imenovali Milutina Rankovića, diplomiranog ekonomistu i umetnika iz Lajkovca. Pre toga je Ranković razrešen sa mesta direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, a na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti, imenovana Mira Tabić, diplomirani ekonomista iz Lajkovca.

Na dnevnom redu su bile i Prve izmene i dopune Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u opštii Lajkovac, koje su odbornici prihvatili. O tome predsednik Živković kaže:

„Novina u Programu poljoprivrede jeste da od prošle godine aktivno sarađujemo sa opštinskim Savetom za poljoprivredu, u kojem se, pre svega, nalaze poljoprivrednici. Oni najbolje znaju potrebe poljoprivrednih proizvođača, tako da njihove predloge ubacujemo u program. Ove godine imamo nove stavke pa su i izmene programa u skladu sa tim, odnosno one koje su naišle na dobar odziv poljoprivrednika. Nastavićemo tako i naredne godine i pokušaćemo da povećamo agrarni budžet, koji sada iznosi 16,2 miliona.“

Na desetoj sednici nije bilo mnogo tačaka dnevnog reda, tako da je brzo završena.