25/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ČETIRI ZLATA ZA BICIKLISTE SPUTNJIKA NA POČETKU SEZONE
Sputnjik Biciklistički klub prenosi Objektiva.rs iz Valjeva

ČETIRI ZLATA ZA BICIKLISTE SPUTNJIKA NA POČETKU SEZONE

Autor 20/03/2023

Na prvom drumskom Kupu Srbije koji je održano u nedelju na stazi oko jezera Bruje u blizini Šida, mladi biciklisti SPUTNJIKA su osvojili četiri zlatne medalje.

Prvo mesto osvojila je mlađa kadetkinja Mila Starčević, Filip Vukmir je trijumfovao u kategoriji starijih poletaraca, a Đurđa Nedeljković je bila najbolja među mlađim poletarkama. U ekipnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojili su stariji poletarci. Na ovoj trci koja je bila otvaranje sezone bronzana odličja osvojili su Lazar Angelovski, Jovan Starčević i Jovana Jelić, dok su četvrtim mestom, i pored odlične vožnje, morali da se zadovolje u kadetskoj konkurenciji Nikolija Kulinčević i Igor Davidov.

Između petog i desetog mesta plasirala se većina članova BK SPUTNJIK koji su vozili na ovoj trci i to: Dimitrije Jezdić, Sava Starčević, Stefan Simović, Aleksa Nedeljković, Natalija Kulinčević, Lazar Jelić i Petar Damnjanović.
S obzirom da je ovo početak sezone, po rečima trenera Zorana Jelića, “ostvareni rezultati su izuzetno dobri jer je takmičarski pogon tokom zime održao kontinuitet treninga. Zbog nemogućnosti odlaska na zimske pripreme na more izostao je još bolji rezultat ali pošto nije bilo finansijskih uslova za to niti za nabavku neophodnog kombija za prevoz takmičara, sada se plaća danak nedovoljnom ulaganju zbog čega postoji mogućnost da mnoga deca zbog inferiornosti izgube motivaciju za bavljenje ovim sportom, što u svakom slučaju nije u interesu našeg društva. Ipak, biciklisti Sputnjika nastavljaju sa radom jer je sezona tek počela, a čak petoro mladih biciklista su kandidati za dres reprezentacije Srbije”.