30/05/2024
Najnovije vesti
Stranka-slobode-i-pravde-Valjevo-prostorije

SSP – DA LI ĆE VALJEVO KONAČNO IMATI DEŽURNU APOTEKU

Autor 24/01/2023

U saopštenju za javnost Stranke slobode i pravde, povereništvo u Valjevu podseća da je 29. novembra prošle godine objavljen javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou Grada Valjeva i Opština Ljig i Mionica, kao i da krajem ove nedelje ističe rok za dostavljanje ponuda.

“Poštovani sugrađani,

Pre dve godine, tačnije u decembru 2020.godine, Stranka Slobode i Pravde je na konfereciji za novinare upozorila da u našem gradu ne postoji dežurna apoteka te da građani, u toku noći, moraju da putuju do Šapca ili Lazarevca kako bi u hitnim slučajevima nabavili neophodne lekove.

Takođe smo upozorili na alarmantno finansijsko stanje u Zdravstvenoj Ustanovi “Apoteka” Valjevo i izneli predlog za rešavanje nastalih problema a to je da se kroz koncesiju nađe privatni partner koji će profesionalnim menadžmentom omogućiti poslovanje ZU “Apoteka” Valjevo uz uslov da budući koncesionar obezbedi da jedna apoteka na teritoriji grada bude dežurna apoteka odnosno apoteka koja će raditi 24 sata neprekidno.

Gradske vlasti, čitaj SNS, su tek posle dve godine shvatile da je jedino rešenje za ZU “Apoteka” Valjevo ono koje smo mi predložili, KONCESIJA, i 29. novembra 2022. godine su objavile javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou Grada Valjeva i Opština Ljig i Mionica.

Kako krajem ove nedelje ističe rok za dostavljanje ponuda, za očekivati je da u prvoj polovini februara bude izabran najpovoljniji ponuđač i da konačno Grad Valjevo dobije dežurnu apoteku.

Stranka Slobode i Pravde će i ubuduće ukazivati na probleme u našem gradu i davati predloge za njihovo rešenje jer sadašnja vlast nema niti ideje niti kadrovski potencijal za realizaciju istih”, navedeno je u saopštenju za javnost Stranke Slobode i Pravde Povereništva u Valjevu.