13/06/2024
Najnovije vesti
Tatjana Tanja Soldatović Manojlović novinarka RTS narodna poslanica Skupština Srbije potpredsednica DS politikolog Srbija Objektiva.rs Valjevo mart 1966. Foto izvor tanja manojlovic

Tatjana Manojlović: “Upućena je ta važna poruka – da smo solidarni”

Autor 06/07/2023

Protesni skup “Valjevo protiv nasilja” svojim prisustvom večeras je podržala i Valjevka, Tatjana Manojlović, narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Četvrto uzastopno okupljanje Valjevaca u ogromnoj meri bilo je pod utiscima određivanja pritvora policijskoj službenici Katarini Petrović iz Valjeva.

O aktuelnim dešavanjima u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Tatjana Manojlović, narodni poslanik DS-a za portal Objektiva.rs je rekla:

“Bilo je skandalozno ovo čemu smo prisustvovali tokom poslednja dva dana zasedanja Skupštine. Vrhunac je ta uvreda ministra Martinovića na račun narodnih poslanika. Prebrojavati decu narodnim poslanicima, određivati ko ima pravo da govori, a ko ne, na osnovu  broja dece, to je stvarno skandalozno. Kad god pomislimo da ne može gore, oni pokažu da je moguće probiti to dno.

Aleksandar-Martinovic-izvinjenje-vesti

Naša ljutnja, bila je potpuno opravdana. Bili smo svi jedinstveni u tome da ne dozvolimo da Skupština nastavi zasedanje, dok je taj čovek u sali.

Njegovo današnje izvinjenje je očigledno plod prinude. Očigledno mu je naređeno da to uradi, ali on je vrlo birao reči. Rekao je da se najpre izvinjava Aleksandru Vučiću. Morate priznati da to zvuči krajnje licemerno, tako da to izvinjenje  potpuno baca u neki drugi plan”, pojašnjava Tatjana Manojlović.

Podsećamo, juče je, od 192 prisutna poslanika u Skupštini svih građana Srbije, njih 148 odlučilo da Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova, ne snosi odgovornost, ni subjektivnu, ni objektivnu, za dva masakra koja su se dogodila početkom maja. Istovremeno, nakon saslušanja policijske službenice, Katarine Petrović iz Valjeva, po osnovu optužbi za zloupotrebu službenog položaja, njoj je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, određen pritvor. O svemu tome, Tatjana Manojlović, naglašava:

“Očigledno da je ovde normalna situacija da u zatvor ide, ne lopov koji krade, nego onaj ko ga zatekne u krađi.

Ovo je jedna velika nepravda. I ovo je, ponovo, čin zastrašivanja slobodnomislećih ljudi, da se neko ne drzne da krene tim putem, primerom Katarine Petrović, Aleksandra Obradovića iz Valjeva, profesorke Senke Jankov iz Zrenjanina. Zato su tako brutalni. Ali, SNS čamac je pukao i voda im stiže do grla. I rekla bih da je to razlog sve nenormalnijeg ponašanja samog vrha vlasti. Izgubili su konce, nemaju kontrolu nad ponašanjem svojih članova”, kaže narodni poslanik, Tatjana Manojlović, koja je danas pozvala na pružanje podrške Katarini Petrović.

“Danas sam otišla pred Centralni zatvor, baš u podne jer je najavljeno, još jedno, maratonsko obraćanje Aleksandra Vučića jer to “hipontisanje javnosti” njegovim neprekidnim pojavljivanjima nema više ikakvog smisla. Zato sam otišla da pružim podršku Katarini Petrović u čemu mi se pridružila još nekolicina istomišljenika.

Upućena je ta važna poruka – da smo solidarni: i u pogledu podrške Katarini, ali i poruka ovoj vlasti da narod neće dozvoliti represiju”, poručuje Valjevka, Tatjana Manojlović, narodni poslanik u Skupštini Srbije.