15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • U CENTRU LAJKOVCA IZGRAĐEN PARKING
parking-u-Lajkovcu-izgradjen-u-januaru-2023-20-01-2023-prenosi-Objektiva.rs

U CENTRU LAJKOVCA IZGRAĐEN PARKING

Autor 20/01/2023

U centru Lajkovca, ispred nekadašnjeg silosa i pored autobuske stanice, privodi se kraju izgradnja javnog parkinga sa 100 mesta. Površina parkinga je oko četiri hiljade kvadratnih metara, a vrednost investicije oko 30 miliona dinara sa PDV-om. Izvođač radova bilo je Preduzeće za puteve Valjevo.

Na jesen će biti urađena fasada silosa, koji je u vlasništvu opštine, čime će napokon biti uređen ovaj zapušteni prostor u centru kolubarske varoši. Izgradnja ovog parkinga, kao i narednog u staroj Koloniji, blizu hotela Lajkovac, stvoriće uslove za regulisanja parkiranja u centru grada.

predsednik-Opstine-Lajkovac-02-2022-Andrija-Zivanovic prenosi Objektiva.rs Valjevo

“Svesni činjenice da imamo nesavesnih vozača, koji parkiraju automobile gde god stignu, razmišljamo da, kao i druge opštine u Kolubarskom okrugu, uvedemo sistem naplate parkiranja. Pre toga moramo uraditi elaborat parkiranja za naseljeno mesto Lajkovac, a planiramo i nova parking mesta, prvenstveno na prostoru bivše Kolonije za šta je urađen projekat.

Od 2016. godine stalno nešto radimo u centru, kako bismo ga oplemenili: od rekonstrukcije šetališne zone u ulici Vojvode Mišića, izmeštanja Zelene pijace i izgradnje dečijeg parka na tom mestu, fontane i trga ispred zgrade Opštine, do izgradnje parkinga na ovoj lokaciji.

Želja nam je da izmestimo autobusku stanicu i tu uradimo kružni tok,” rekao je predsednik opštine Andrija Živković prilikom obilaska parkinga.

Uređenje parkinga ispred silosa je dugo odlagano, jer je bilo potrebno dobiti saglasnosti i ispuniti posebne uslove javnih preduzeća Železnice Srbije i Putevi Srbije.

Pokazalo se da je bilo neophodno izmestiti kilometar železničkih kablova kako bi bili započeti radovi za parking. Zatim je urađena kišna i fekalna kanalizacija, nova rasveta, behaton staze, drvoredi i na kraju asfalt.

Površina parkinga je oko 4000 kvadrata, a vrednost investicije oko 30 miliona dinara sa PDV-om. Izvođač radova je Preduzeće za puteve Valjevo.

Za Opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup