23/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo selo Stave opština Krupanj foto Dragan Krunić

U sredu kiša, za vikend sneg

Autor 14/11/2023

Večeras, 14. novembra, oblačnost uz intenziviranje kiše sa severa Vojvodine u drugom delu noći preko ostatka pokrajine premeštaće se ka zapadnoj Srbiji i Beogradu.

U Vojvodini će u toku noći prosečno pasti od 10 do 20 mm kiše, a na severu Bačke i Banata lokalno i više.

Na području Beograda najjača kiša očekuje se pred jutro. U jutarnjim i prepodnevnim satima padavinska zona premeštaće se preko centralne Srbije dalje ka jugu i jugoistoku, a u toku dana u sredu, 15. novembra, intenziteti padavina će oslabiti. Zapadni i severozapadni vetar će biti u kratkotrajnom pojačanju.

Za vikend jače zahlađenje, u brdsko – planinskim predelima sneg

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, 16. i u petak, 17. novembra, novo zahlađenje s kišom. U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s).

Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu, 18. novembra, biće uslova za sneg biće i u brdskim predelima, na nadmorskoj visini od 200 do 500 metara, jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača. I dalje će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji.

Subota, 18. novembar, će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °C. Drugog dana vikenda, u nedelju, 19. novembra prestanak padavina, ali i dalje hladno vreme.