13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • U SUBOTU U 6 U PETNICI BODRIMO VALIS
Miloš Saković Aleksandar Kovačević dr Nebojša Stojaković Vaterpolo klub Valis 1. april 2022. godine pred utakmicu protiv VK Šabac Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

U SUBOTU U 6 U PETNICI BODRIMO VALIS

Autor 01/04/2022

Sutra, u subotu, 2. aprila 2022. godine, na bazenima Sportsko – rekreativnog centra Petnica biće održana prva utakmica baraža Regionalne vaterpolo lige za ulazak Vaterpolo kluba Valis u Premier Regionalnu ligu.

Vaterpolisti VK Valis dočekuju ekipu VK Šabac, od 18 sati, na bazenu u Petnici, pa je to prilika da svi ljubitelji ovog sporta, sa tribina pruže podršku igračma valjevskog Valisa.

Tim povodom, na konfereniciji za novinare, predsednik Vaterpolo kluba Valis iz Valjeva, dr Nebojša Stojaković, napominje:

Ovo je i poziv za sve ljubitelje sporta, posebno vaterpola, da nam pomognu u duelu dvomeča sa Šapcem sa kojim igramo radi plasmana u Premier Regionalnu vaterpolo ligu, ili poznatije kao Jadranska liga.

Prvi meč je zakazan za sutra kod nas, a onda smo gosti, za sedam dana, 9. aprila, u Šapcu. Ko bude bolji iz tog dvomeča on će bit član najjače Jadranske lige, tj. Premier lige.

Uspeh ostvaren do sada je nadmašio ciljeve Uprave kluba i mi, kao najmlađa ekipa, kao što smo sve mečeve do sada igrali sa željom da pobedimo bilo kog protivnika, igraćemo i utakmicu sa VK Šabac, ekipom koja je dosta iskusnija.

Naša ekipa je baš mlada, prosek godina naših igrača je 19,5 i potencijal, njihov gornji pik, možemo očekivati za četiri do pet godina. Ali, oni već uveliko igraju protiv znatno iskusnijih timova. Naravno, kažu “treba ući u vodu i pobediti” ali i Šabac dolazi sa pretenzijom sigurne pobede. Mi ćemo pokušati da ih u tome ometemo i da, pred valjevskom publikom, napravimo što bolji rezultat,” zaključuje predstavnik Uprave VK Valis, dr Nebojša Stojaković.

Aleksandar Kovačević, mladi kapiten Vaterpolo kluba Valis iz Valjeva, za koga se već nadmeću klubovi poput Partizana, novobeogradskih “Vukova” i Radničkog, jednostavno poziva navijače da dođu na utakmicu jer im je značajna i podrška kakvu su sa tribina imali pri utakmici protiv “NAIS”-a, dok je protiv Partizana tribina bila bezmalo prazna:

I pored toga, mi smo se borili i u tri četvrtine igrali egal. Ekipa Šapca je bolja na papiru, čak su savladali i Crvenu zvezdu,” napominje Kovačević, naznačivši da je sve moguće tokom ove vaterpolo sezone.

Šef struke, Miloš Saković je napomenuo da su se pripremali za predstojeću utakmicu:

Analizirali protivnika zajedno sa igračima, pogledali gde, eventualno vidimo našu šansu. Ujedno, verujemo stvarno da su čuda moguća i to je kada vodite mladu ekipu, kao što su moji igrači, koji su pre svega hrabri i vole da se bore. Tako da mogu slobodno da kažem da je ekipa sastavljena od boraca i u tom duhu ćemo dočekati Šabac,” rezimirao je Saković.

Subota, 2. april, od 18 časova, VK Valis dočekuje VK Šabac, na bazenu Sportsko – rekreativnog centra Petnica.