25/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-upis-u-prvi-razred-Muzicka-Otkrij-svoju-notu

Upis učenika u Muzičku školu Živorad Grbić

Autor 19/05/2023

Valjevska muzička škola i ove godine, u junu mesecu, upisuje buduće prvake koji će muzičko obrazovanje početi u školskoj 2023/2024. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 133 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole i to:

91 učenik – Matična škola Valjevo

17 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

13 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

12 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Osečina

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon, truba a od ove godine i na kontrabas.

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole. U školskoj 2023/2024. godini, u školskim klupama očekuju ukupno 75 „pripremnjaka“ uzrasta osam godina i mlađih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini.

Muzička škola „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“, a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini,“ rekla je direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

U muzičkoj škol „Živorad Grbić“ tokom maja održati promotivnu kampanju simboličnog naziva „Otkrij svoju notu“ na facebook i instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu škole.

I ove godine, koncertna sala škole će 22, 23. i 24. maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od sedam do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu.

Ove godine, u cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 23. maja u 17 časova, u koncertnoj sali škole u školi će biti organizovan i veliki promotivni roditeljski sastanak na kojem će zainteresovano građanstvo dobiti odgovore na temu „Zašto postati učenik muzičke škole?“

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 26. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole www.muzika.edu.rs na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu.

Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u periodu od 5. do 12. juna u prostorijama muzičke škole, odnosno u izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmu, a malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.

Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: muzika.valjevo@gmail.com .