27/09/2023
Najnovije vesti

VALIS PORAŽEN OD ŠAPCA

Autor 10/04/2022

Nisu uspeli vaterpolisti Valisa da se revanširaju ekipi Šapca za poraz u poslednjoj sekundi u kvalifikacijama za popunu Premijer vaterpolo lige.

Šabački vaterpolisti sinoć su bili bolji, konačan rezultat 16:13 za ekipu Šapca 4:5, 3:2, 4:3, 5:3.

Valisovci su odlično počeli utakmicu pa je prva četvrtina završena vođstvom do 5:4 za valjevsku ekipu. Velika borba viđena je u naredne dve, a Valis je u jednom trrenutku vodio 7.5. Ipak, semafor je na kraju treće četvrtine pokazivao 11:10 za domaću ekipu. Identičan rezultat kakvim je završena utakmica u Valjevu. U nastavku utakmice ekipa Šapca je zasluženo “dodala” još dva gola razlike pa su domaćini zasluženo overili i drugu pobedu u kvalifikacijama i plasirali se u Premijer ligu. Najefikasniji u Valisu sinoć su bili Živojinović i Gavrilović sa po tri gola, dok su se Baucalo i Porobić upisali po dva puta u listu strelaca.

Nemaju za čime da žale Valisovci jer su u prvoj sezoni Super lige dobrim igrama sa najmlađom ekipom u ligi čiji je prosek 19,5 godina najpre sačuvali status, a onda došli i u priliku da se bore za Premijer ligu. Izvesno je da će gradsko rukovodstvo biti u problemu, jer je Valjevo posle Beograda jedini grad sa dva vaterpolo Super ligaša. A sve to bez zatvorenog bazena. I sa minimalnim finansiskim ulaganjima u ovaj sport.