24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VALISU TREĆE MESTO NA KUPU SRBIJE
Valjevo vesti Objektiva VK Valis Valjevo kadeti dečaci rođeni 2009. godine i mlađi

VALISU TREĆE MESTO NA KUPU SRBIJE

Autor 27/03/2023

Mladi vaterpolisti Valisa – 2009.godište na završnom turniru Kupa Srbije u velikoj konkurenciji zauzeli su odlično treće mesto.

U borbi za treću poziciju Valisovci su pobedili ekipu Novog Beograda rezultatom 9:7, i zasluženo osvojili bronzanu medalju. Iza Valisa su pored Novog Beograda ekipe Vojvodine i Partizana, dok je finalni susret rezervisan za Šabac i Banjicu.

Trener ovih kategorija Nikola Ivanović svakako ima razloga za zadovoljstvo, jer se nastavlja sa formiranjem baze domaćih igrača, jednoga dana prvotimaca Valisa.

Pored ovog uspeha, Valjevci su u kategoriji godišta 2005. i mlađih ušli među šest najboljih timova u državi, dok je generacija rođena 2007. godine preskočila završnicu takmičenja u svom uzrastu, zbog bolesti nekolicine igrača, ali se i ona nalazi među osam u Srbiji.

Uz sve pomenuto, kao šlag na tortu dođe finale Kupa Srbije za 2011. godište, koje će se narednog vikenda održati u Petnici, u koje je Valis ušao sa maksimalnim učinkom od šest bodova iz tri meča.

Ovi momci će u finalu za rivale imati: Šabac, Vojvodinu, Partizan, Novi Beograd i Beograd, a svi u klubu očekuju još jednu medalju.

Seniorski sastav će u subotu od 21 sat u okviru Super lige dočekati ekipu Šapca, pa svi koji žele da na delu vide izabranike Miloša Sakovića mogu da dođu u Petnicu i ranije, da bi se uverili i u potencijal mladih “vidri”.