13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Valjevki Katarini Petrović, Bojani Savović i Jasmini Paunović uručene nagrade za Ličnost godine u izboru NIN-a
Licnosti-2023-Katarina-Petrovic-i-tuziteljke-Bojana-Savovic-i-Jasmina-Paunovic-sa-novinarima-Milanom-Culibrkom-i-Vukom-Cvijicem-u-Beogradu-FOTO-Beli-P-za-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-05-02-2024

Valjevki Katarini Petrović, Bojani Savović i Jasmini Paunović uručene nagrade za Ličnost godine u izboru NIN-a

Autor 05/02/2024

Na 70. svečanosti uručenja NIN-ove nagrade za Ličnost 2023. godine nagrađene su Valjevka, major policije Katarina Petrović i tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović.

Na svečansti održanoj u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, nagrade za “Ličnost godine” dobile su tri hrabre žene, tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović i major policije iz Valjeva Katarina Petrović, koja je nakon svečanosti, za portal Objektiva.rs, rekla:

Za mene lično, NIN-ova nagrada za ličnost godine je zaista velika čast. Posebno me raduje činjenica da sam ovaj laureat podelila sa tužiteljkama Bojanom Savović i Jasminom Paunović i da je to bila jednoglasna odluka odlazeće redakcije NIN-a.

Osim što je nagrada priznanje mom ličnom doprinosu da živimo u boljem i uređenijem društvu, predstavlja i odraz podrške koju sam dobijala od ljudi oko sebe. Nagradu posvećujem svima koji su zajedno sa mnom delili svoje vreme i pružali mi podršku”, ukratko rezimira Valjevka, major policije Katarina Petrović.

Podsećanje: Valjevka Katarina Petrović – Vitez poziva – možete pročitati OVDE

Nagrade za ličnost godine u izboru NIN-a, uručili su prethodna dobitnica Lenka Ćeranić, novinar Vuk Cvijić i glavni i odgovorni urednik NIN-a, Milan Ćulibrk, koji je pored ostalog, rekao da će naredni 3815 broj magazina biti poslednje izdanje redakcije u starom sastavu, dok je novi glavni urednik NIN-a, Aleksandar Timofejev poželeo uspeh novinarima koji su pokrenuli novi magazin.

Prethodna dobitnica, poreklom Valjevka, Danica Vukićević uručila je Stevi Grabovcu NIN-ovu nagradu za roman godine, za ostvarenje “Poslije zabave”.

Naslovna fotografija dobitnice NIN-ove nagrade Katarina Petrović, Bojana Savović i Jasmina Paunović sa glavnim i odgovornim urednikom NIN-a Milanom Ćulibrkom i novinarom Vukom Cvijićem u Beogradu; FOTO BP Objektiva.rs