24/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-FOTO-Valjevska-gimnazija-ucenici-na-Republickom-takmicenju-iz-srpskog-Trsic-28.-maj-2023.

Valjevski gimnazijalci izuzetno uspešni i na Republičkom takmičenju iz srpskog u Tršiću

Autor 30/05/2023

Na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću, među 457 učesnika, zablistalo je desetoro učenika Valjevske gimnazije, od kojih su dvoje prvoplasirani sa maksimalnim brojem poena, uz jednako vredne po jednu drugu i treću nagradu.

Apsolutno prvo mesto sa maksimalnih 20 bodova, jedina među 78 učesnika u kategoriji četvrtog razreda srednje, osvojila je učenica Valjevske gimnazije IT odeljenja IV4, Lenka Nikolić, čija je profesorka Milena Petrović.

Takođe, prvo mesto sa maksimalnih 20 poena, je osvojio učenik filološkog odeljenja I5, Bogdan Petrović, čija je profesorka Danijela Golubović.

Drugo mesto sa bod manje od maksimuma osvojila je Sara Janevska II5 i treće mesto sa 17 bodova ostvarila je učenica, takođe filolog, iz III5, Kristina Janković. Njihove mentorke su profesorke Milena Petrović i Danijela Golubović.

Svi učenici iz Valjevske gimnazije na takmičenju održanom u nedelju, 28. maja, ostvarili su odlične rezultate sa osvojenih 16 i više bodova, u izuzetnoj konkurenciji.

U kategoriji prvog razreda učestvovalo je 126 đaka, u drugom su bili najbrojniji uz 166 učesnika, iz trećeg razreda 87 učenika i 78 maturanata iz cele Srbije.

Valjevsku gimnaziju su predstavljali maturantkinja Lenka Nikolić, Kristina Janković i Marko Paramentić treći razred, zatim Sara Janevska, Jelena Đurđević i Mladen Milosavljević učenici drugog razreda i prvi razred: Bogdan Petrović, Ivana Vukčević, Milica Živanić i Anđela Jeremić.

Za izuzetne rezultate mladih Valjevaca na državnom takmičenju u Tršiću, zaslužni su i njihovi profesori srpskog jezika i jezičke kulture u Valjevskoj gimnaziji, Danijela Golubović, Milena Petrović, Milan Popović, Biljana Erčić, Kruna Glušac i mr Milena Milisavljević.