30/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-FOTO-GrO-Dveri-Valjevo-poplava-sela-valjevski-kraj

Dveri: “Vremenske nepogode udružene sa nebrigom vlasti”

Autor 19/06/2023

U saopštenju za javnost Gradski odbor Dveri  Valjevo, navodi da su zbog seoska domaćinstva u brojnim selima valjevskog kraja pretrpela velike štete.

“Poslednje vremenske nepogode koje su zahvatile Srbiju, a samim tim i Valjevo, pokazuju koliko ova vlast kako na republičkom nivou, tako i na lokalnom, ne radi ama baš ništa i koliko je nesposobna da zaštiti ovaj narod.

Članovi Gradskog odbora Dveri Valjevo posetili su neka od poplavljenih mesta i uverili se da su meštani prepušteni sami sebi. Prošlo je devet godina od poplava maja 2014. godine, a da baš ništa nije urađeno.

Prethodnih dana veliki broj stanovnika valjevske opštine je živeo u velikom strahu. Bujične vode kao i manji potoci su izazvali velike probleme. Mnogo seoskih puteva je uništeno i razvaljeno, mnogo njiva je pod vodom, kao i useva pšenice, kukuruza, lucerke. Poljoprivrednicima nije jasno zašto se ama baš ništa preventivno ne radi na sprečavanju i prevenciji od poplava i izlivanja vode. Velike štete su pretrpela domaćinstva u selima Divci, Tabanović, Klašnjić, Beloševac, Sitarice, kao i u još mnogo sela.

Valjevo-vesti-Objektiva.rs-Foto-Dveri

Kako poljoprivrednici navode, svake godine dobijaju rešenja za naknadu odvodnjavanja koju redovno plaćaju, a ne vide da se bar mali deo toga uloži u prevenciju i zaštitu.

I na kraju svi su saglasni u pitanju za JVP Srbijavode i Gradsku vlast u Valjevu koliko je novca pripalo gradu Valjevu za potrebe odvodnjava i prevenciju, kao i gde i šta je to tačno urađeno za ovih devet godina od prethodnih poplava.

Svima mora biti jasno da će doći dan kada će morati položiti račune i reći narodu šta su uradili sa njihovim novcem”, navedeno je u saopštenju GrO Dveri Valjevo.