12/07/2024
Najnovije vesti
Narodna-stranka-Valjevo-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-10-2023

Vuk Jeremić u Valjevu: Pružena ruka za saradnju

Autor 19/10/2023

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, na Skupštini Gradskog odbora u Valjevu naglasio da su predstojeći parlamentarni izbori prilika za saradnju i očuvanje naroda i države.

Za predsednicu Gradskog odbora Narodne stranke u Valjevu izabrana je Mirjana Aleksić Jugović, diplomac Valjevske gimnazije i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, u oblasti zaštitarstva kulturnog nasleđa, sada doktorantkinja Univerziteta u Istanbulu kao stipendista Vlade Turske.

Tom prilikom, Mirjana Aleksić Jugović je rekla da je među prioritetima GrO Narodne stranke u Valjevu vraćanje mladih, obrazovanih Valjevaca u rodni grad:

“To je jedan od problema, način na koji je mlad svet otišao iz ovog grada. Mi smo, kao Gradski odbor Narodne stranke, u svakom trenutku spremni za kampanju.

Da bi došli do rešenja, neophodno je da nabrojimo sve probleme naših građana u našem gradu. Svakako na lokalnim izborima ćemo krenuti sa konstruktivnim rešenjima koja će morati da se implementiraju, ali za to je potrebno vreme. Pred nama je izcrpan i dug proces, ali ono što nas karakteriše kao GrO Narodne stranke Valjevo je, pre svega, stručan kadar, jer ukoliko nemate stručan kadar za svaki resor – problemi se gomilaju”, kaže novoizabrana predsrdnica GrO NS Valjevo i pojašnjava:

Problema je previše, ali ona na šta mi stavljamo akcenat je “crna” i “bela kuga”. Crna kuga kroz eksploataciju prirodnih resursa, kroz uništavanje životne sredine, kao i eksploatacije ljudi.

Mirjana Aleksić Jugović, predsednica GrO i predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić na Skupštini održanoj u Valjevu FOTO Objektiva.rs

Sa druge strane bavićemo se kritičnim, sistemskim problemima. Potrebno je da proizađu sistemska rešenja. Mislim na razne resore, poput zdravstva, privrede, potrebno je da jačamo privredni razvoj na lokalnom nivou, i ključno, pored privrede moram da pomenem i poljoprivredu jer sam za srpskog seljaka, jer mi građani ne postojimo, ako ne damo podršku razvoju poljoprivrede i, pre svega, opstanku sela u okolini grada Valjeva”, zaključila je predsednica GrO Narodne stranke u Valjevu, Mirjana Aleksić Jugović.

Skupština GrO NS Valjevo izabrala je delegate za Skupštinu Narodne stranke zakazanu za 22. oktobar.

Narodna stranka: Kako smo od zaštićene zone stigli do bušotina – pročitajte OVDE

Na Skupštini u Valjevu, predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, pored ostalog, je rekao da pružaju ruku saradnje i pralamentarnim i patriotskim organizacijama DSS, POKS, Dveri i Zavetnici, kao i vanparlamentarnim partijama, kao što je pokret Dosta je bilo.

Naša ruka je pružena, na drugima je da odgovore na taj poziv. Ne bih komentarisao o onom šta se dešava na ovom prozapadnom polu opozicije, čuo sam da se ujedinila. A što se tiče državotvorne, patriotske, rodoljubive opozicije, ja verujem da će razum preovladati i da ćemo postići dogovor zajedničkim snagama. Ukoliko nam je zaista prioritet, ono što govorimo da jeste, a to je odbacivanje francusko – nemačkog plana za nezavisnost KiM, odbacivanje kolonijalnog položaja zemlje i sve ostalo, onda ćemo uspeti”, zaključuje Jeremić.

GrO NS: “Da se Valjevo vrati narodu” – pročitajte OVDE

Članovima, simpatizerima i gostima na Skupštini Narodne stranke, održanoj u Valjevu, pored predsednika partije i predsednice Gradskog odbora u Valjevu, prisutnima su se obratili i narodni poslanici Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić, Marina Lipovac Tanasković i član IO NS Ivan Malešević.