17/04/2024
Najnovije vesti
PSD-Magles-akcija-28-januara-2023-valjevski-kraj-Gradac-prenosi-Objektiva.rs_

XI etapa pešačenja u organizaciji PSD Magleš

Autor 24/11/2023

Planinarsko smučarsko društvo Magleš iz Valjeva u subotu, 25. novembra 2023. godine priređuje 11. etapu pešačenja namenjenu svim građanima Valjeva. Polazak u 10 časova ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja na ušću reke Gradac u Kolubaru.

Staza duga 12 kilometara je lagana, namenjena svim uzrastima, napominje vodič, iskusan planinar, Dragan Pantelić.

“Krećemo se uz reku Gradac od hrama, pored stadiona , Tadića mlina, pored brane, Mejine česme, River bara, uz Aničiće i šumskom stazom, pa makadamom izlazimo na put ka Ćelijskom brdu. Dolazimo do vidikovca Ćelijsko brdo što je najdalja tačka od grada na stazi.

Nakon duze pauze sledi povratak makadamom do asfaltnog puta za Lelić i nakon 20 metara asfalta silazimo preko livade u šumsku stazu koha nas vodi do ulice Marka Kraljevića. Nastavljamo ulicama do polazne tačke”, pojašnjava Pantelić.

Pri tome dodaje da u svakom trenutku do dolaska na Ćelijsko brdo svako ko poželi, može da odustane i vratiti se istim putem na polazište. Preporučuje da učesnici ponesu manji ranac u koji će spakovati vodu, hranu za užinu, čokoladicu. Takođe, odeću i obuću treba prilagoditi vremenskim uslovima i poneti rezervno odelo radi preobuke.

Okupljanje učesnika je najkasnije u 9 i 50 kod Hrama. Zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona 0652894577.

Pravilnik o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti – pročitajte OVDE