19/04/2024
Najnovije vesti
Viktor-Micic-zamenik-predsednice-Skupstine-grada-Valjevo-28-12-2023-FOTO-SJK-za-Objektiva.rs-vesti-va

Za Grad Valjevo 2024. godina značajnih planova

Autor 02/01/2024

Zamenik predsednice Skupštine Grada Valjeva je, u razgovoru za portal Objektiva.rs iz Valjeva, pored ostalog naglasio da je u tekućoj godini u planu završetak izgradnje gasovoda, kao i južne obilaznice radi povezivanja Industrijske zone sa brzim saobraćajnicama.

Uz najbolje želje svim sugrađanima na početku Nove 2024. godine, Viktor Mićić, zamenik predsednice Skupštine Grada Valjeva podseća da je u 2023. godini Skupština Grada Valjeva zasedala osam puta:

“Od februara do decembra na dnevno redu našla se 161 tačka. Sve tačke dnevnog reda od strane predlagača upućene Skupštini su usvojene”, i naglašava da je ključna tačka usvajanje budžeta za 2024. godinu.

“Budžet za ovu godinu je 5.365.000.000 dinara. Visina budžeta ukazuje na rast u odnosu na prethodnu godinu, za oko 10%. To aplicira da je planirano ulaganje u svim oblastima, od kulturnih, preko socijalnih, do infrastrukturnih radova na području Grada Valjeva.

Budžet je projektovan u skladu sa preporukama Ministarstva za finansije. Lično očekujem da bude i veći od predviđene cifre, shodno tome da se očekuju i namenska sredstva od strane Republike i ministarstava po osnovu projekata koje Grad Valjevo želi da realizuje.

U 2024. godini očekivan je prvenstveno završetak gasovoda. Posle toga jedan od ključnih projekata je izgradnja južne obilaznice koja će postojeću Industrijsku zonu spojiti sa brzim saobraćajnicama. Potom, imamo nekoliko bitnih projekata: izgradnju Suvoborske ulice, planiranje i pripremne radove na realizaciji izgradnje hale i još projekata koji su u toku, a koji će se završiti u 2024. godini”, rekao je Viktor Mićić, zamenik predsednika Skupštine Grada Valjeva.

Podsećanje – Planovi za novu poslovnu 2023. godinu – možete pročitati OVDE