19/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • Zahvalnost Sindikata Sloga za brzu akciju evakuacije u Čigoti
Cigota-Foto-izvor-USS-Sloga-prenosi-Objektiva.rs

Zahvalnost Sindikata Sloga za brzu akciju evakuacije u Čigoti

Autor 27/01/2024

Sindikat Sloga Specijalne bolnice ”Čigota”, izražava iskrenu i duboku zahvalnost svima koji su noćas učestvovali u evakuaciji pacijenata ustanove, u kojoj je u tim momentima bilo više od 100 osoba i oko 30 dece, navedeno je u obraćanju predsednice Sindikata Sloga Specijalne bolnice Čigota, Stanice Velanac.

“Ovaj nemili događaj, koji se dogodio sinoć oko 23.30, kada je izbio požar u našoj Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma, pokazao je izuzetan nivo hrabrosti, solidarnosti, i profesionalizma.

Velika materijalna šteta, povređenih, što se tiče pacijenata i osoblja koliko znamo do sada nema. Za pola sata su bukvalno svi evakuisani, uključujući lekare, sestre, obezbeđenje, svi zaposleni. U evakuaciji su pored vatrogasaca učestvali svi, i meštani, i direktor koji je odmah stigao na lice mesta, svi koji su bili u mogućnosti. Stvarno je to besprekorno odrađeno”.

Predsednica Velanac posebno je istakla ogroman doprinos lokalne sredine, odnosno zajednice: “Prvo smo pacijente smestili u Studentsko odmaralište, a nakon toga u Hotel Palisad, gde je pacijente kasnije preuzimala rodbina. Studentskom odmaralištu, njihovom osoblju i Hotelu Palisad, stvarno im beskrajno hvala. Čak su i naši lekari i ostali zaposleni za evakuaciju i prevoz pacijenata nudili svoje private putničke automobile.”

U trenutku izbijanja požara, u Institutu je bilo oko 100 ljudi, uključujući oko 30 dece i više nepokretnih pacijenata, kao i radnika treće smene.

Mi trenutno do daljeg ne radimo i nadamo se da ćemo se u što kraćem roku vratiti na posao, da će država pomoći u hitnoj obnovi i sanaciji“, dodala je predsednica Velanac. Velanac se još jednom u ime sindikata zahvalila svim učesnicima evakuacije, vatrogascima, zaposlenima, meštanima koji su nudili pomoć u ogromnom broju, i svima koji su pokazali solidarnost i požrtvovanost u ovim teškim trenucima.

“Ovaj događaj je još jednom potvrdio posvećenost i profesionalizam zaposlenih u zdravstvu, kao i solidarnost ljudi na lokalu”, zaključila je Velanac, navedeno je u saopštenju sindikata Sloga.

Naslovna fotografija “Čigota” – izvor USS Sloga