17/04/2024
Najnovije vesti
Svetosavska trka 2022. Valjevo Foto Dragan Krunić

ZAPAŽENI REZULTATI VALJEVACA NA SVETOSAVSKOJ TRCI

Autor 27/01/2022

Svetosavska atletska trka danas je održana u Valjevu, uz učešće oko 500 takmičara u svim kategorijama.

Najmlađi učesnik je šestogodišnji Aleksandar Radovanović iz Sremske Mitrovice. Naš sugrađanin, košarkaški sudija i trijatlonac, učesnik prošlogodišnjeg takmičenja Ajronmen u Italiji, Dejan Mizdrak, učesnik seniorske i trke veterana, gde je osvojio drugo mesto.

Pred početak nadmetanja, sveprisutne je pozdravio gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

Drago mi je što je Valjevo sačuvalo tradiciju održavanja ove atletske trke. Valjevo je ovu trku uvrstilu u stalne gradske manifestacije, jer je grad prepoznao koliko je važno promovisati zdrav život i bavljenje sportom. Atletika je kraljica sportova i siguran sam da ćemo danas prisustvovati kvalitetnim trkama i da ćemo imati čast da valjevskim ulicama trče sadašnji i budući šampioni. Želim vam svima puno uspeha u današnjem takmičenju u Valjevu“.

Trku su tradicionalno otvorili predškolci, trkom na 150 metara, potom osnovci trčeći od 300 do 800 metara, srednjoškolci na 800 i 1000 metara, pripadnici Vojske Srbije i MUP Srbija trkom na 2000 metara, dok su u završnici danas održanog takmičenja izdržljivost i brzinu testirali seniori i veterani na stazama od 1000 do 5000 metara.

U kategoriji predškolaca prvoplasirani su Dragan Nikitović iz Čačka i Una Dževir iz Sremske Mitrovice.

Prvi razred: Ahmet Zukorlić – Novi Pazar i Tara Jaćimović – Požarevac.

Drugi razred: Strahinja Krstić – Šabac i Marta Marković – Krupanj.

Treći razred: Stefan Radovanović iz Valjeva i Dunja Marković iz Krupnja.

Četvrti razred: Mihajlo Jakšić iz Užica i Medina Mekić iz Novog Pazara.

Peti razred: Nenad Koca iz Novog Pazara i Petra Maksimovski iz Požarevca; treće mesto osvojila Milica Obradović iz kluba VAK 014.

Šesti razred: Vuk Grujić – Čačak i Nada Arsenijević – Lazarevac.

U kategoriji učenika sedmog razreda, mladi tkmičari iz Valjeva ostvarili zapažene rezultate, prva dva mesta zauzeli su Lazar Andrić i Dimitrije Gajić, dok su u konkurenciji devojčica: prva, Tamara Panić i treća, Marija Đukić, svi učenici osnovnih škola iz Valjeva.

Osmi razred: Mihajlo Janković – Lazarevac i Maša Rajić – Požarevac.

Kategorija prvog i drugog razreda srednje škole: prva mesta osvojili su mladi atletičari iz Valjeva, Nikola Đukić i Anja Pavlović.

Treći i četvrti razreda srednje: Kosta Mirosavljević – Čačak i Aleksandra Todorović – Lazarevac.

MUP Srbije: Aleksandra Kostadinović i Tamara Šakić, kao i Aleksandar Petrović i Dragan Grujić.

U kategoriji pripadnika Vojske Srbije najbolje rezultate ostvarili: Andrijana Luković iz Valjeva i Marko Panić i Slobodan Radojičić.

Prvoplasirana seniorka je Teodora Simović iz Novog Pazara, senior – Milan Mitrović.

U trci veterana prvi je Marko Jevtić, dok su srebro i bronzu osvojili Valjevci, Dejan Mizdrak i Radiša Simić; u ženskoj selekciji najbolje Nataša Arsenijević i Dragana Petrović.

Svetosavska atletska trka u Valjevu priređena je uz učešće oko pet stotina takmičara iz cele Srbije, u organizaciji Sportskog saveza Valjevo i Valjevskog atletskog kluba 014, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.