19/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Završen sastanak sa predstavnicima Vlade
protest-vozaca-sanitetskih-vozila-i-sindikat-Sloga-Beograd-4-9-2023-Valjevo-vesti-prenosi-Objektiva.rs

Završen sastanak sa predstavnicima Vlade

Autor 05/09/2023

Nakon protesta vozača saniteta ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, hitno održan sastanak predstavnika Vlade sa predstavnicima vozača i Sindikata Sloga na kome je im je rečeno sledeće:

Prvi zahtev vozača koji se odnosi na koeficijent plate biće razmotren u narednih 7 dana. Nakon ovog perioda, predstavnici vozača i sindikata će ponovo biti pozvani na sastanak kako bi bili obavešteni o odluci.

U vezi sa zahtevima koji se tiču isplate dnevnica, prekovremenog rada i beneficiranog radnog staža, konstatovano je da postoji unejednačena primena prava i pogrešno tumačenje propisa iz oblasti zdravstva. Zbog toga će uputiti zvanični dopis svim zdravstvenim ustanovama sa napomenom da primenjuju kolektivni ugovor u skladu sa njegovim odredbama.

Što se tiče zahteva da sanitetska vozila imaju pravo prolaska kroz crveno svetlo pod određenim uslovima, ustanovljeno je da trenutna primena zakona nije u skladu s propisima. Ova odredba je već u skupštinskoj proceduri, kao deo izmena zakona o bezbednosti saobraćaja.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će nastaviti sa pažljivim praćenjem zahteva i reagovati u skladu sa istima, navedeno je u saopštenju.