14/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Protest vozača saniteta ispred Vlade Srbije u 11.59
Udruzeni-sindikati-Srbije-Sloga-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Protest vozača saniteta ispred Vlade Srbije u 11.59

Autor 04/09/2023

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najavili su za ponedeljak, 4. septembar, u 11.59, protest ispred Vlade Srbije u Beogradu.

“Vozači saniteta će se okupiti kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog trenutnih uslova rada, s naglaskom na niske plate i loše radne uslove. Pre početka protesta, predstavnici Sindikata Sloga zajedno sa predstavnicima vozača saniteta predaju zahteve predsednici vlade, gospođi Ani Brnabić.

Traži se, između ostalog, poboljšanje materijalnog statusa, isplata dnevnica, regulisanje prekovremenog rada i beneficirani radni staž. Takođe se zahteva da sanitetska vozila mogu prolaziti kroz crveno svetlo pod specifičnim uslovima.

Među govornicima na skupu najavljeni su: Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Mihajlo Dašić iz Hitne pomoći Pančevo, Mirko Mitrović iz Opšte bolnice Sombor, doktor Dejan Pavlović iz HMP Šabac, medicinska sestra Biljana Pašalić i Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Cilj ovog skupa je ne samo ukazivanje na nepravilnosti i neadekvatne uslove rada, već i podizanje svesti o važnosti uloge vozača saniteta u zdravstvenom sistemu. Okupljeni će čekati pred Vladom odgovor do 14 časova o eventualnom prijemu ili sastanku, a ukoliko njihovi zahtevi ne budu uslišeni, vozači su spremni na radikalnije korake u izražavanju svog nezadovoljstva.

Sindikat Sloga je pružio svu potrebnu zakonsku podršku za ovo okupljanje, potvrđujući svoju nepokolebljivu posvećenost borbi za prava radnika”, navodi USS Sloga.