25/06/2024
Najnovije vesti
Nebojša Neša Tadić FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo

Zdrava Srbija: Inicijativa da Karađorđeva i Pantićeva budu jednosmerne ulice

Autor 06/09/2023

Predsednik Gradskog odbora “Zdrava Srbija” Valjevo i odbornik u Skupstini Grada Nebojša Tadić uputio je inicijativu predsednici Skupstine Grada Valjeva, Snežani Rakić u pogledu odluke o unapređenju bezbednosti saobraćaja, odnosno inicijative da centralne gradske saobraćajnice Karađorđeva i Pantićeva budu jednosmerne ulice.

Dopis odbornika u Skupštini Valjeva, Nebojše Tadića, poverenika stranke “Zdrava Srbija” u Valjevu prenosimo u celini.

“Poštovana predsednice,

Na sednici Skupštine koja je održana 28. decembra 2021. godine usvojen je Amandman na Odluku o budžetu Grada Valjeva.

0005 Unapređenje bezbednosti saobraćaja, program 7 organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, funkcija 360, pozicija 71 i 72, ekonomska klasifikacija 423 i 424, oprdeliti sredstva za potrebe izrade Studije opravdanosti za realizaciju inicijative da centralne gradske ulice Karađorđeva i Pantićeva postanu jednosmerne.

U prilogu moje inicijative Skupština grada je postigla konsenzus na glasanju, prihvatanjem iste i mislim da je to bilo obavezujuće za izvršnu vlast da je sprovede u delo.

Imajući u vidu činjenicu da do sada nisu preduzete nikakve aktivnosti u pogledu izrade Studije opravdanosti za realizaciju inicijative da centralne gradske ulice Karađorđeva i Pantićeva postanu jednosmerne, zahtevam od Vas da u saradnji sa izvršnim organima Grada i nadležnim odeljenjima Gradske uprave konačno pokrenete aktivnosti u vezi sa realizacijom navedene inicijative, tj. izrade Studije”, navedeno je u overenoj inicijativi odbornika Nebojše Tadića, upućenoj 5. septembra 2023. godine predsednici Skupštine Grada Valjeva, obaveštava “Zdrava Srbija” Valjevo.